2 kana = 3 õhtusööki 4-le inimesele

Ma olen igasuguse mõttetu raiskamise vastaline, nii toidu kui ka raha suhtes. Ei saa ma aru miks ostetakse poest tervest kanast kaks korda kallimat rinnafileed. Seega teengi ma postituse kuidas saab kahest kanast 4 inimest kolm korda söönuks. Terve kana leiab otsast lõpuni kasutuse ja kõht on head kraami täis. Lisaks on pidev küsimus peredes, mida täna süüa teha? Kana on nii universaalne ja mõistliku hinnaga, et saab igakord midagi põnevat teha, kasutades ära kogu ressursi :).

2 tervet kana=
4 rinnafileed
4 koiba
4 kintsu
4 tiiba
2 rümpa

Kõigepealt tükeldan ma kana. Midagi keerulist selles ei ole, õpisin ise katse-eksitus meetodil selle ära. Esimesena lõikan ära rinnafileed, siis kintsud, siis kintsu ja koiva pooleks ja viimasena võtan ära tiivad ning valmis ta ongi.
Rinnafileedest tegin õhtusöögi, koivad-kintsud panin kaussi, lisasin pisut soola-pipart, kile peale ja külmikusse. Rümbad-tiivad maitsestasin ära ja panin ahju küpsema, hiljem jahtudes panin kile peale ja külmikusse.

3 õhtusööki= 1 õhtu rinnafileedest mee-tšilline kana
2 õhtu kintsudest-koibadest kanapada köögiviljadega
3 õhtu kana-klimbisupp 

Rinnafileed:

Teadsin juba ette et õhtusöök tuleb rinnafileedest ja selleks osutus mee-tšilline kana, kes tahab klassikalisemat võib teha näiteks kanašnitslit või kanakastet hapukoorega. Või proovida itaaliapärast täidetud kanafileed . Või hoopis lisada seeni ja päikesekuivatatud tomateid ja vormida pallikesed, kana-seene-päikesekuivatatud tomati pallid . Või keeda makarone ja võlu kõigi lemmik koorene pasta kanaga . Või hoopis midagi india-pärast kana tikka masala.

Koivad-kintsud:
Sobivad ideaalselt igasugustesse ühepajatoitudesse ja hautamiseks. Panin 4 kintsu ja 4 koiba potti, lisasin hunnikutes köögivilju ja sai valmis kanapada köögiviljadega. Või hauta kookoskastmes valmis kookoskastmes kana. Või maitsesta lihtsalt ja grilli/küpseta ahjus, serveeri juurde näiteks keedukartulit või riisi ning külma kastet.

Lisatud sool-pipar, kile peal ja külmi-
kusse

Rümp:

Lisatud rümbale ja tiibadele maitseained
Lisada veel vesi pannile ja ahju

Kui ta on mõnusalt maitsestatud ja korralikult küpsetatud, siis võib seal liha nokkida terve kausi täie. Sellest nokitud lihast ja pannimahladest valmis mul kana-klimbisupp. Kes supi fänn ei ole, saab teha lihtsalt salatit, või kanakastet, või sooje võileibu, panna tortilla vahele või pitsa peale, küpsetatud kanale leiab alati kasutust :).

Küps rümp + ülimaitsev pannimahl

Terve kana:
Aga kui ei taha tükeldada siis küpseta ahjukana, kus leiab igaüks endale meelepärase kanatükikese. Loomulikult tuleks ka see ise maitsestada, sest poes müüdavad ahjukanad on lihtsalt täis süstitud soolalahust ja selle pealt on nende kilohind kõrgem, kuid liha on mõlemas samapalju, miks siis soola ja vee eest kõrgemat hinda maksta?
Juba aastaid olen teinud ise šašlõkki ja selle tarbeks ostnud terve kana, klassikalises äädikamarinaadis kana.
Olen ka suur katsetaja, väga fännan india köögi, mille tarbeks ostan ka terve kana: india-võikana.

Lisaks olenevalt tujust, teen tom-kha suppi , kus ma kasutan mõnikord rinda, mõnikord kintsu, mõnikord koiba :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*