Kookoskastmes kana + kookosriis

Nagu nimi ütleb, on väga palju kookospiima ja koort siin toidus. Kui poes on soodukas, siis ikka paar pakki/purki ostan, nii et neid koguneb ikka kappi ootele, siis kui mõte tuleb on hea kohe võtta, säilivusaeg on neil ka pikk. Veidi on selles toidus india-hõngu, tänu tandoori masala maitseainesegule ja kurkumile, aga ma päris karriks seda ma arvan nimetada ei saa. Mina kasutasin koivatükke, aga võib kõiki muid broileriosi ka kasutada, lihtsalt mida suurem tükk, seda kauem küpseb, nagu ikka.

Vaja on:
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 tšilli
pöidlasuurune ingveritükk
õli
1 pakk kookoskoort
6 broilerikoiba
1 tl kurkumit
1 tl tandoori masala maitseainesegu
5-7 spl sojakastet
1 tl suhkurt

Kastmesse-/-riisi keetmiseks


Riisi retsept, mis kunagi ei vea alt:
1 purk kookospiima
sama purgi täis riisi (basmati on hea)
+ sama purgi täis vett

Kuumuta pannil õli, haki küüslauk, tšilli, sibul ja ingver ning passeeri (mitte kõrgel kuumusel) õlis nii kaua kuni tunned kõikide lõhnade kombot. Siis kallad pannile, kookoskoort ja lased selle sama paki vett täis ja lisad ka selle.

Lased keema tõusta ja asetad sisse kanatükid, siis alandad kuumust, kaan peale ja lased pisut olla. Natukese aja pärast võib lisada maitseained – soja, kurkum, tandoori masala, suhkur, et kana hästi läbi maitsestuks.
Siis võib ta seal haududa 30-40 minutit kaane all, kui on pisemad tükid siis umbes 20-30. Riisiga läheb aega umbes 12-15 minutit, nii et ise tuleb aega arvestada.

Peale puistatud kurkum ja tandoori masala
Toores riis kookospiimas ja vees

Riisiga polegi muud kunsti, kui kõik koostisained potti, pliidile, algul lased keema minna, siis alandad kuumust, segad ja jälgid vahetevahel. Kui ta on suht selline valmis näoga, aga liigset vedeliku on ikka pisut, siis võta tulelt maha ja lase tal oma järelkuumuses lõpuni haududa, siis ei kuiva riis ära ja on mõnusalt kohev.

Sellisena tuleks tulelt ära võtta

Siis kui riis hakkas valmis saama, võtsin mina kana kastme seest välja ja praadisin mõnelt poolt pannil natuke ära, kana näeb siis ilusam välja. Võib ka kanaliha kontide küljest eemaldada ja kastme sisse tagasi panna, siis on ehe kanakaste riisiga :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*