Stoovitud porgandid

Vanakooli hõnguga maitsev köögivilja lisand või miks mitte ka iseseisev eine. Tehakse teda nii piima kui rõõsa koorega, kuid meie teeme ainult võiga, kuna meie perele maitseb nii kõige enam. Polegi muud kunsti kui porgandid pool pehmeks, lisada pisut jahu, siis või ja valmis ta ongi. Olen ka kuulnud, et kui porgandit süüa koos rasvainega, aitab see organismil porgandis olevaid kasulikke aineid paremini vastu võtta. On nii või ei ole, maitsev on see roog niikuinii :).
Kes tahab et roog oleks värvilisem ja uhkem, võib lisada ilusaid rohelisi herneid.

Vaja on:
u 500 g kooritud puhtaid porgandeid
vett
1 spl jahu
u 60-70 g soolast võid
sool;pipar

Toored porgandid ja vesi
Poolpehmed porgandid, lisatud jahu ja või

Kõigepealt puhastada, koorida ja lõikuda porgandid ratasteks. Siis panna nad pliidile, vett tuleks panna nii palju et nad oleks vaevu kaetud. Siis keeta neid niikaua kuni nad poolpehmed u 15-20 minutit. Ma kallasin keeduvee ära ja kasutasin seda hapukapsasupi sees, kuna ta nii hea maitsega, ära visata teda ei tasu. Siis lisasin poolpehmetele kurnatud porganditele jahu, küpsetasin pliidil selle natuke läbi ja lisasin või. Kui või on sulanud on ka stoovitud porgandid valmis, lisan veel soola-pipart ja hakkan sööma.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*