Hapukapsasupp

Väga lihtne tegemine ja kui maitsed täpselt paika saada, on see supp imemaitsev. Variante kuidas teha, on kindlasti kõigil erinevad. Mina kasutasin enda tehtud hapukapsast, soolaliha, porgandit ja maitseköögivilju, ei lisanud ma kruupe ega kartulit, lihtsalt ei näinud vajadust. Oluline on saada tasakaal soola-magusa-hapu vahel, kui see on paigas siis ta teeb nii mõnelegi teisele supile silmad ette.

Vaja on:
u 250 g soolaliha (ilma kamarata)
õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 porgandit
u 2-2,5 l vett
sool;suhkur;pipar
mini sorts äädikat või marinaadi vedeliku
Kõigepealt hakkisin soolaliha kuubikuteks ja panin ootele. Siis hakkisin sibula ja küüslaugu väga peeneks ja panin ootele. Viimasena valmistasin ette porgandid, mille riivisin. Panin ka vee veekeetjas keema, kuna kui lisad otse kraanist vee, jahtub supi-segu maha ja läheb kauem aega.
Potipõhjas praetud soolaliha, sibul, küüslauk, porgand.
Lisamata veel keev vesi, hapukapsas.
Nüüd võib alustada. Pott tulele, sorts õli ja soolaliha sisse, ma praadisin teda potipõhjas nii kaua kuni ta oli ikka mõnusalt pruun, järgmisena lisasin sibula ja küüslaugu, praadisin ka nemad läbi viimasena lisasin porgandi ja kui ka tema oli kuuma saanud ja pisut lönti vajunud lisasin keeva vee. Siis lisasin hapukapsa, panin potile kaane peale ja jätsin podisema, keerasin ka kuumust pisut vähemaks.
Maitsestada tuleks siis kui kapsas on juba mõnusalt läbi keenud (mitte pudiks loomulikult). Lisasin päris korralikult soola, pisut suhkrut, pisut pipart ja sortsu äädikat, et oleks kõiki maitseid tunda. Kõik oleneb kui soolane on soolaliha, kui hapu on hapukapsas, kui magusad on sibul ja porgand, need on kõik nii suhtelised, et ise tuleb lihtsalt maitsed paika timmida.
See on ka üks sellistest suppidest mis järgmine päev on veel maitsvam, nii et võib julgelt suurema portsu teha :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*