Seašnitsel

Ehk paneeritud sealiha riivsaias ja pannil õlis praetud. Meie pere on harjunud kasutama seavälisfileed, sest see parajalt taine ja küpseb kiirelt. Šnitsel läheb peale nii suurtele kui väikestele, kõrvale kartul või salat ja uhke lõuna/õhtusöök olemas. Pluss on ka see, et nad on külmast peast ka head, kasvõi võileiva peale panna või niisama nosida :).

Vaja on:
1 seavälisfilee
(ilma kamarata)
sool;pipar
1 muna + sorts vett
riivsaia
õli praadimiseks

Kõigepealt siis lõigata välisfilee viiludeks, sellised 0,5 cm umbes. Siis lisada peale soola ja pipart ning toksida lihahaamriga nad lamedamaks. Teiseltpoolt samamoodi.

Viilutatud välisfilee
Lihahaamriga toksitud ja lisatud sool;pipar

Siis sättida valmis paneerimisliin, kõigepealt klopi kausis lahti muna ja lisa sinna natuke vett. Järgmisse kaussi riivsai. Ja üks taldrik valmis paneeritud šnitselite jaoks.

Liha kõigepealt muna-vee segusse, siis riivsaia sisse ja siis oma praadimist ootama


Toksitud liha kõigepealt muna segusse, siis riivsaia ja siis taldrikule, praadimist ootama. Teed niikaua kuni tehtud saab ja siis pann kuuma. Õli kulub ikka pisut rohkem kui tavaliselt, sest riivsai tahab ilusti krõbedaks minna ja seda aitab teha sõber õli.

Praed šnitslid mõlemalt poolt kuldpruuniks ja valmis nad ongi. Kodutehtud šnitslil on alati kvaliteetne liha ja puhas õli. Mõnes pubis olen saanud rääsunud rasva sees praetud šnitslit ja see ei olnud hea ning lausa kurb oli.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*