Pehme šokolaadikook

Ülilihtne ja vähese mässamisega kook, mis ei nõua erilisi teadmisi, sulatad ja segad kõik kokku ja ahju ta lähebki. Igaüks saab ise muuta kooki erilisemaks lisanditega, kas süüa koos jäätise, moosiga, kas panna taignasse pähkleid või väikese espresso. Igatahes lõpptulemus on pehme, rikkalik ja rammus šokolaadikook, mida on paslik tänase isadepäeva puhul nautida :).

Vaja on:
200 g tumedat šokolaadi (60%)
200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
1 spl jahu
näpuotsatäis soola
Või ja šokolaad valmis sulatuseks
Kõigepealt tuleks sulatada šokolaad koos võiga. Selleks on mitu varianti, kas teha seda vesivannil (vesi ei tohi ulatuda kausini, vaid aur peab ligi saama) või teha seda mikrolaineahjus. Mina kasutan vesivanni varianti. Selleks kaalun šokolaadi ja või kaussi ning jätan nad kausiga veega täidetud kastruli kohale sulama. Siis kaalun välja suhkru ja lisan ta siis, kui šokolaad ja või on sulanud.
Või-šokolaadi segule lisatud suhkur
Samal ajal kui segu vaikses tempos sulab, jõuan ma lahti kloppida 4 muna ja panna ahju 200 kraadi juurde kuumenema.
Või-šokolaadi-suhkru segule hakkan
juurde lisama muna
Kui šokolaadi-või-suhkru segu on ühtlaselt sulanud, lisan ma tasapisi juurde lahtiklopitud munad, pidevalt segades ühtlaseks. Segu tiheneb koheselt. Lisan ka soola ja sõelun juurde jahu. Koogitaigen ongi valmis. Valan ta siis 24 cm lahtikäivasse vormi ja küpsetan teda umbes 20 minutit. Kes on laavakoogi fänn, võib veel varem välja võtta ja saab täiesti voolava sisuga koogi. Või kes soovib pisemaid koogikesi, saab teha muffinivormis või creme brulee savivormikestes, variante oi kui palju.
Peale ahjust välja võtmist lasen tal jahtuda, supsutan peale pisut tuhksuhkrut ja valmis ta ongi – pealt pisut krõbe, seest ülipehme ja sulav ning äärtest pisut nätske, erinevad tekstuurid olemas + veel imeline šokolaadi maik :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*