Mannavaht

Praegu on eriti õige aeg ära kasutada eelmise aasta mahlad (kellel on neid veel järgi), et saaks purke vabaks ja ruumi uutele mahladele. Väga hea viis on teha mahlast mannavahtu, mis valmib väga kiiresti ja nõuab väga vähest toorainet. Enamasti süüakse teda külma piimaga, pole ausalt öeldes väga näinudki mingit muud lisandit. Retsepti võib mugandada asendades mahla mõne moosi või keedisega, kuidas endal parasjagu isu on :).

Vaja on:
1 l vedelikku – kasutasin sõstramahla (kodumahlad, moosid, keedised) kui on liiga kange hoidis, siis lahjendada veega
1,5 dl mannat
suhkrut (olenevalt kui magus on mahl/moos)

Kõigepealt leian sahvrist vajaliku mahla, mõõdan ta ära, lisan pisut vett, et tuleks kokku 1 liiter, panen potti ja ajan keema. Lisan ka pisut suhkrut.

Sõstramahl, pisut vett, pisut suhkrut

Kui segu keeb, segan juurde manna, mis hakkab kohe paksenema. Madalal tulel lasen umbes 7-10 minutit tal podiseda, ise vahepeal ikka segades. Selleks ajaks on manna ära paisunud ja võib poti viia natukeseks ajaks kuskile jahtuma, kas õue või esikusse. Segu liiga paks ei tohiks olla, muidu pärast on võimatu teda mikserdada ja tulemuseks ei ole mõnus vaht. Aga see retsept ei ole mind ühtegi korda alt vedanud.

Ära mikserdatud, valmis kausikestesse
jaotama
Valmis minema jahtuma

Kui segu on pisut aega jahtunud, hakkan ma teda mikserdama, nii et segu muutuks heleroosaks ja õhuliseks, ajaliselt ehk 5 minutit umbes. Siis ma jaotan ta kausikestesse ja paigutan külmikusse oma aega ootama.
Meie peres lisatakse juurde külma piima ja süüakse rõõmuga :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*