Keedukartuleid jääb meil peres üle ikka, tavaline mõte ära praadida ei paku pinget, seega leidsin ühe ülekasvanud suvikõrvitsa ja otsustasin teha mõnusad kotletikesed. Nendesse kotlettidesse võib teha ka “külmkapi ülevaadet”, kui on kuskil mingi vorsti-singitükk, mingi juustutükike vms, kõik mis meeldib, võib siia sisse panna.
Olen teinud ka ainult kartulist kotletikesi.
Vaja on:
u 600 g külma keedetud kartulit
u 300 g riivitud suvikõrvitsat
peotäis riivjuustu
2 muna
sool;pipar
õli-/-võid praadimiseks
Kõik komponendid kausis |
Kõigepealt purustan ma kartuli, mingi masinaga ma teda ei töötle, kuna kartul muutub kergesti liimjaks. Siis riivin juurde suvikõrvitsa, lisan juustu, munad ja maitseained, ning segan segu läbi. Sool hakkab kohe suvikõrvitsast vett välja kiskuma, kui kotletikesed tunduvad liiga vedelad, võib panna juurde sutsu jahu, mis aitab neil koos püsida.
Valmis praadimiseks |
Kui segu on valmis, vormin ma kätevahel paraja suurusega kotletikesed ja panen nad ootele.
Siis kuumutan panni, lisan õli ja pisut võid, ning hakkan neid praadima, kasutan ka kaant, et keskelt ka ikka kuumus läbi tõmbaks ja muna ära küpsetaks.
Kui mõlemad pooled on pruunid ongi nad valmis. Kõrvale mingi salat ja väga mõnus lõuna-/õhtusöök olemas :).