Kanapasta

Nii suurte kui väikeste lemmiksöök, mida võib teha endale meelepärasel kujul. Mina kasutasin päikesekuivatatud tomateid ja spinatit, mis mõlemad annavad toidule ilusat värvi ja on ka maitsvad. Kasutasin ka koort, mida ma tavaliselt väga tihti köögis ei kasuta, kuna ta säilib nii vähest aega ja on rammus, kuid juhtus nii et ta oli mul külmikus olemas ja kasutusse ta läks. Üks hea nipp kuidas ei pea pasta koores ujuma on kasutada pastakeeduvett, mis on gluteenirikas, kleepuv ja soolakas, ehk siis annab mahlakust juurde. Hea on kasutada seda pastakeeduvett siis kui mõni sööja hilineb ja on vaja pasta uuesti soojaks teha, tahes tahtmata hakkab ta ju kohe kuivama, siis lisan tavaliselt pool tassitäit pastakeeduvett, kuumutan koos pastaga läbi ja ongi nagu värskelt valminud söök jälle laual :).
Koguseliselt jätkub 5-6 sööjale.

Vaja on:
500 g makarone (keetmata kujul)
1 peotäis jämesoola
2 spl päikesekuivatatud tomati õli
3 küüslaugu küünt
u 10 poolikut päikesekuivatatud tomati tükki (u pool purki)
2 kanarinda 
sool;pipar
näpuotsatäis pitsamaitseainet (valikuline)
u 250 ml koort 35%
2 peotäit värsket spinatit
serveerimiseks värskelt riivitud kõva laabijuustu

Kõigepealt pane vesi keema ja sinna sisse jämesool ja siis makaronid. Alati tuleks keeta makarone meresoolases vees. Niikaua tuleks keeta kui paki peal on kirjas, sest kõik makaronid on erinevad.
Kana, küüslauk, päikesekuivatud tomat

Siis hakkida kanarind kuubikuteks, küüslauguküüned peenikeseks ja päikesekuivatatud tomatid ribadeks.

Panna pann kõrval pliidirauale ja sinna peale päikesekuivatatud tomati õli (mis on mõnusalt maitsekam kui tavaline õli), siis sinna peale küüslauk ja tomatid, praadida niikaua kuni nad on aromaatsed ja kuumus on läbi käinud, siis lisada kanakuubikud ja praadida korralikult läbi. Lisan kohe ka soola-pipart, siis saab hiljem paremini maitsed paika. Kui kana on küps, lisan koore ja pitsamaitseaine ja lasen kastmel podiseda.

Lisatud koor ja pitsamaitseaine

Selleks ajaks peaks olema makaronid valmis, kallan kohe osa keeduvett tassi ja ülejäänud kurnan ära. Kallan kurnatud makaronid kastme peale ja madalal kuumusel lasen neil seal veel pisut podiseda.

Viimasena lisan spinati

Maitsestan veel soola ja pipraga, kui olen maitsetega rahul, keeran tule alt ära. Siis hakin lohakalt spinati ja lisan ta pastale, ta saab piisavalt kuuma et roheline värv ja toitained säiliksid.

Serveerin taldrikusse ja riivin peale laabijuustu, mis on mõnusalt soolakas ja maitsekas ning paneb pastale punkti.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*