Pardi rinnafilee

Kui pardi rinnafilee on õigesti küpsetatud siis sulab ta suus ja on väga maitsev. Kindlasti ei tasuks teda üle küpsetada, siis muutub rinnafilee kummiseks, nätskeks ja kuivaks. Veel ei tasuks jätta palju seda rasvaosa (tuleks ikka korralikult ära praadida). Ma olen aastaid teinud pardi rinnafileed just niimoodi ja igakord on ta mul õnnestunud. Pardile sobivad juurde magus-hapukad kastmed, igasugused luuviljalised kindlasti ja ka muud särtsakad puuviljad.
Meie peres kõik küll niiviisi küpsetatud parti ei soovi, siis neile ma lõikan pardi rinnafilee otsad, mis on alati rohkem küpsenud kui seesmine osa ja siis saame kogu perega rõõmsalt sööma asuda :).

Vaja on:
2 pardi rinnafileed
sool
pipar

Kõigepealt tuleks ta võtta umbes 45 min kuni 1 tund enne küpsetama asumist toatemperatuurile, see aitab kaasa ühtlasemale küpsemisele (temperatuuride vahed ei ole siis nii järsud).

Trimmitud korrektseks ja ruudustatud

Siis lõikan ma pardifilee korrektsemaks, lõikan ära üleulatuva rasvakihi, nii et tulemus jääks ilus. Siis lõikan ma noaga rasvaosasse ruudud (üritada mitte lihani lõigata, aga kui pisut juhtub siis sellest pole hullu midagi).
Siis maitsestan ma rohke soole ja pipraga mõlemad küljed.
Pardi rinnafilee on AINUS liha mis pannakse külmale pannile küpsema.
Pannagi siis rinnafilee külmale pannile (!ilma rasvaineta!) ja keerata selline keskmine või keskmiselt madal kuumus, mul gaasipliit ja oli nr 3 peal.

Lisatud sool ja pipar

Nüüd võib panna ahju sooja 200 kraadi juurde.
Kui pardirasv on ilusasti ära sulanud, siis praadida ka kõik ülejäänud küljed. Julgelt võib vastu panni suruda ka ääri, kus seda rasva veel peitub, et võimalikult vähe sellist kummist rasva alles jääks.

Nahk on korralikult kokku tõmmanud
ja palju rasva välja sulanud
valmis minema ahju

Kui rinnafilee mahlad on üleni kinni praetud, siis panna ta ahju, kui on võimalik siis koos panniga, või siis tõstad ümber ahjupannile, kuid oluline on, et see ahjupann oleks juba enne ahjus ja oleks jõudnud kuumaks minna.
Siis ta on mul ahjus 6-8 minutit, tavaliselt ma hoiangi alati 7 minutit, kuna tunnen oma ahju.
Nüüd asetan ma liha puhkama, kuskile muule pinnale tuleks kindlasti tõsta, muidu ahjupanni peal küpseb ta edasi.
Umbes 5-6 minutit puhkab siis on hästi küll, lihamahlad valguvad lihas laiali ja tuleb hea mahlane liha.
KUID NÜÜD.. teen ma alati midagi, mida tavaliselt ei tehta :D.
Ma lasen panni pliidil ülikuumaks ja praen ta nahapool allpool veel 10-15 sekundit, see aitab mul tagada krõbeda naha, liha see üle ei küpseta. Kui see on tehtud siis otse lauale ja asuda nosima. Vot garanteerin, see liha sulas suus :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*