Heeringas äädikamarinaadis

Selle retseptiga jäin lootusetult hiljaks, arvestades 2021 kuuma suve, mis selle postituse ilmumiseks on juba läbi. Kasutasin niiöelda külma marinaadi, ehk siis kuumutama ega soojaks ajama ei pea miskit. Meie pere sööb üldse palju heeringat, üks lemmik on heeringasalat hapukoorega, mida saab samuti teha ka selle heeringaga mis juba äädikamarinaadis mõnulenud. Kasutame ainult ühte heeringasorti, 1 kg pakid ja heeringas õlis, nõrutame alati ära ja lõpptulemus jääb maitsev ja mitte liialt õline.
(Retsepti väljatulek on selline keskmine purgitäis, umbes 0,5-0,6 l siia-sinna)

Vaja on:
200 g heeringafileed
(õlis)
1 sibul
1,5 dl külma vett
3 tl äädikat 30%
3 tl suhkrut
(pisikese kuhjaga)
1 tl sinepiseemneid
(puhtalt valikuline)
tilli

Kõigepealt võtan heeringa ja asetan ta köögipaberile nõrguma. Selle aja jooksul koorin sibula ja lõikan ilusad rattad.

Ära nõrutatud heeringas õlis ja ilusad sibularattad

Siis panen kokku marinaadi, vesi, äädikas, suhkur, sinepiseemned ja till. Segan või ootan niikaua kuni kõik suhkruterad on sulanud ja enam ei krigise.

Marinaad: külm vesi, äädikas, suhkur, sinepiseemned, till

Siis panen heeringa ja sibula kihiti purki ja kallan marinaadi peale. Purgile kaas peale ja külmkappi marineeruma. Paar tundi peaks lasta tal kindlasti tõmmata, parim on ta muidugi järgmine päev. Üleüldse säilib heeringas marinaadis palju paremini kui seal õlis seistes, nii et vabalt võib teha korraga suurema purgitäie ja süüa teda kartuli kõrvale või panna võileiva peale või teha salatit, ideaalne kiire amps mida võtta.

Tore purgitäis. Sibul muutub ka eriti maitsvaks 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*