Kartulikotletid

Kellel meist ei ole jäänud üle eelmisel päeval keedetud kartuleid, tavaliselt on esimene mõte nad ära praadida ja lihtsalt ära süüa, kuid saab ka uhkemalt. Kartulikotletid on geniaalsed, kuna saab lisaks keedukartulile ära kasutada veel mis iganes külmkapis üle on. Mina tegin lihavaba versiooni ja tuli välja selline.

Vaja on:
u 8 keedetud külma kartulit
peotäis parmesani (või mis iganes meelepärast juustu)
2 muna
2 küüslauguküünt
tüümiani
sool;pipar
võid ja õli praadimiseks

Kõik komponendid potis

Kõigepealt kartulid puruks tampida pudrunuiaga, mina mingit masinat ei kasutanud (kuna kartul läheb nii kiirelt liimiks) kuid mul jäid ka mõned suuremad kartulitükid segu sisse, aga mind ega mu famiiliat see ei häirinud. Siis riivisin parmesani, lõin sisse munad, tüümiani, purustatud küüslaugud ja lisasin soola ja pipart, segasin segu kätega läbi. Kui tekib selline pall, et ta hoiab end koos, siis võib hakata kotlette vorpima. Mis iganes suurus ja kuju neile anda, on igaühe enda fantaasia.

Valmis praadimiseks

Siis läheb praadimiseks, kasutasin nii võid kui õli, kuna või läheb üksi kõrgemal temparatuuril kärssama, siis õli aitab asja kontrolli all hoida. Aga või annab sellist mõnusat rammusust ja maitset juurde, et ilma temata minu arust ei saa.
Siis praed mõlemalt poolt, kuni on ilus kuldne ja valmis ta ongi.
Kas siis süüa iseseisva einena, kõrvale pisut hapukoort ja tomatit või asendada täielikult tavaline kartul ja teha kõrvale lihakaste vms, variante on tõesti palju, tuleb julgelt katsetada.
Sisse võib lisada näiteks: praesibulat, porrut, sinki, vorsti, topelt kogus juustu, praetud hakkliha, sinepit… 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*