Aasiapärane munasupp

Ebatavalisest välimusest hoolimata on see supp üks tõeline maitsepomm. Vahepeal pole tuju liha süüa kuid mõnikord söön liha 3 korda päevas, sest päevad ja isud ei ole vennad. Praegu ma lihast ei hooli, seega teen sellise mõnusa vürtsika supi, mis nii maitsemeeled kui kõhu lausa laulma panevad. Selle supi maitsed on väga puhtad ning liigseid kaloreid ka siin ei leidu :).

Vaja on:
5 kuivatatud šiitake seent (või muud sorti)
2 l kanapuljongit või vett (mul polnud ei kana ega temast tehtud puljongit, seega teen üleüldise poti-põhja puljonksi)
1 pisike tšilli
2 küüslauguküünt
1 pisike sibul
pöidlasuurune ingveritükike
8-9 spl sojakastet
1-2 spl riisiäädikat
3 lahtiklopitud muna
Kõigepealt pool tundi enne suppi vamistamist, panen ma külma vette likku seened. Šiitake seentel on see umami maitse, mis on toidumaailmas väga hinnatud ja eriline. Ma seda kirjeldada ei oska, seda peab ise maitsma ja tundma, aga ta on väga mõnus :).
Kuivatatud šiitake seened vees
Siis valmistan ette puljonksi (ei soovita puljongikuubikuid kasutada, kuna ta minu arust rikub maitse), selleks hakin hästi peeneks küüslaugu, sibula, tšilli ja ingveri, panen poti tulele ja lisan sinna pisut õli. Vahepeal panen veekannu vee keema. Kuumutan need komponendid läbi, mega hea ja aromaatne lõhn tuleb juba, siis lisan keeva vee ja lasen podiseda. Siis lõigun seentel ainult kübarad, jalad on nii kõvad ja ei lähegi pehmeks, et need tuleks minema visata, aga ära seda vedelikku kus seened leos olid ära viska, see läheb potti, aga mitte viimse tilgani, sest kausi põhja võib olla settinud mingit puru. Kui nad kõik on potis, lasen ma neil seal podiseda ja klopin lahti munad. Enne muna lisamist, maitsestan ma suppi, selleks lisan soja ja riisiäädikat, see et ma siia supilusika kogused panin, ei tähenda et neid pimesi usaldama peaks, ikka ise vahepeal maitsta kas on üldse veel vaja. Kui maitsed on paigas, siis tuleks sisse kallata peene nirena lahti klopitud muna, ise suppi segades ja siis paar minutit keeta. Ning valmis ta ongi, kaunistasin murulauguga, kuna rohelist sibulat enam ammu aiast ei saa ja sellepärast ma poodi ka minema ei hakka.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*