Marjatarretis

Marjatarretise jaoks on õige aeg, saab ära kasutada sügavkülmutatud vitamiinirohked marjad ja saab selle suure söömishulluse vahel midagi kerget ja värsket ampsata. Pluss on ka veel see, et teda saab päev aega ette teha. Lisandeid võib igaüks endale juurde leiutada, näiteks vahukoort, kohupiima, kondenspiima või mille järgi iganes isutab :).

Vaja on:
300 ml sügavkülmutatud metsamustikaid
300 ml sügavkülmutatud kodu-vaarikaid
300 ml kodumahla (nt sõstramahl)
300 ml vett
2-3 spl suhkrut
1 pakk želatiini (25 g)

Marjad ja vedelik

Kõigepealt siis välja mõõta mustikad, vaarikad, vesi ja mahl, panna kõik potti ja kuumutada. Lisada ka suhkur, mina eelistan hapukamat tarretist, seega kes on magusa-maias peaks suhkrukoguseid suurendama. Kuid tuleb ka arvestada et želatiin tõmbab maitset maha.

Siis tuleb ära paisutada želatiin, selleks lisada talle külma vett ja jätta seisma.
Kui marjasegu on kuumenenud ja näeb välja tume ning maitseb hästi, siis keerata tuli alt ära.

Vedel želatiin ja valmis marjasegu
Paisutatud želatiin

Kõrvale pliidiaugule tuleks tekitada vesivann (kastrul veega) ja sinna peale panna kausiga paisutatud želatiin, mis tuleks nüüd vedelaks kuumutada. Kui see kõik on toimunud, siis lisada peene nirena marjasegule ja segada.
Siis jaotada anumatesse, nagu näha siis sai sellest kogusest 6 portsu.

Valmis jahtuma minema

Järgmisena asetada nad jahedasse ja lasta neil hanguda, mina lasin üleöö neil olla, kuna varem polnud vaja, kuid vist umbes-täpselt piisab ka 4-5 tunnist :).

Kui teil on vegan sõpru, siis tuleks kasutada želatiini asemel (mis on teatavasti loomne), agar-agarit, mida tehakse vetikatest ja on täielikult taimne :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*