Viineripirukad

Viineripirukad on vist kõige kiiremini valmis saavad pirukad maailmas. Kasutan sügavkülmutatud lehttaigent, mis peaks olema piruka tegemiseks sulanud. Mina ostan ka kõige liharikkamaid viinereid aga see on juba igaühe enda eelistuse asi. Igatahes teha on neid ülilihtne, jõukohane ka lastele ja neile kes korra kvartalis köögis tegutsevad.

Meil igatahes haihtusid need pirukad ära kohe peale pildi tegemist.
Hea variant on teha neid eelroaks või snäkiks jõuludeajal, kui veel suur laud pole kaetud ja kõik näljaselt ringi kõnnivad. Või hoopis teha järgmine hommik külalistele värskeid pirukaid :).
Koguseliselt tuli 16 pirukat.
Vaja on:
u 250 g lehttaigent
400 g viinereid
1 muna määrimiseks
seesamiseemneid (valikuline)
Kõigepealt peab olema lehttaigen sulanud, vastavalt pakil kirjutatule.
Viiner ja tainariba
Siis tuleks ahjupann katta küpsetuspaberiga.
Nüüd lõikan ma taina otsast ribad ja rullin need lihtsalt viinerile ümber. Kui umbes pooled on tehtud panen ma ahju 220 kraadi juurde kuumenema (muidu see ahi huugab seal niisama).
Valmis ahjuks
Siis kui kõik pirukad on valmis vorbitud, klopin ma lahti ühe muna ja määrin sellega pirukad üle. Lisan igale ühele ka pisut valgeid-musti seesamiseemneid ja ahju nad lähevadki.
Küpsemisaeg on umbes 15-20 minutit, olenevalt muidugi ahjust. Kui tainas on krõbe ja pruun on toode valmis, ülearu ei tasu küpsetada.
Ja siis nosima, USA-s on nende nimeks “pigs in a blanket” ehk notsud tekis :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*