Röstitud kanatükid

Ma ostan alati terve kana – miks ja kuidas ma teda täiesti ära kasutan, saab lugeda siit. Röstitud kana on alati hea, kui loomulikult pole tehtud küpsetusviga ja ta pulberkuivaks küpsetatud. Minul on kindel aeg ja kraad millega tuleb välja ideaalne kana, aga eks igaüks tunneb oma ahju. Alati on mõistlik röstida kondiga tükke – tiibu, kintse ja koibi, rinnafilee jäägu muudeks toitudeks. Marinaadis hoian ma teda tavaliselt ööpäeva ja võtan enne küpsetamist ta tund aega enne välja, et ta jõuaks toatemperatuurini minna, siis küpseb ka liha ühtlasemalt ja jääb mahlasem.

Ütlen ka seda et marineerimiseks võib kasutada ükskõik milliseid endale meelepäraseid maitseaineid!! (Ei soovita osta ühtegi eelmaitsestatud lihatoodet :).

Vaja on: 
2 kana (kus rinnafilee on juba kasutust leidnud kanašnitslitena)
ehk
2 rümpa (parajalt liha salatiks või supiks)
4 kintsu
4 koiba
4 tiiba
sorts õli
sool;pipar
4 spl ketjap manist (indoneesia ketšup)
2 spl paprika pulbrit
1 tl ürdisoola
2 tl mesquite (maitseainesegu linnulihale)

Kõik kanatükid ja maitseained panna ühele pannile ja segada korralikult kätega läbi. Siis kile peale ja külmikusse (vähemalt ühe öö võiks marineeruda).
Tund enne küpsetamist peaks ta külmikust välja võtma, et ta jõuaks toa temperatuurini tõusta.

Marineeruvad kanatükid ja kaks rümpa

Siis panen ta eelkuumutatud ahju küpsema, kus on kraade 180. Ahjus on ta mul umbes 1 tund kuni 1.15. Kuna kõikidel tükkidel on peal nahk ja sees kont, siis see annab väga palju juurde mahlasele lihale. Kõik kaalujälgijad kardavad kananahka, aga see ju krõbedana ja hästi maitsestatuna üks parimaid asju.
PS!
Pannimahladest ja rümba lihast saab maailma parima kanasupi, kuhu ma panen ka rohkelt klimpe ja mille leiab siit.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*