Tomatisalat balsamicoga

Imelihtne salat, mida saab teha aastaringselt. Kasutasin balsamicot ehk palsamiäädikat ehk fermenteeritud viinamarjadest tehtud tume äädikas. Ta ei ole nii üheülbaline ega kange kui meie klassikaline 30% äädikas. Igatahes tasub teda koju osta ja proovida.

Tomatisalat tuleb ilusam kui kasutada erinevat värvi tomateid.
Sobib peaaegu kõikide toitude juurde salatiks, sobib suupistelauale, kus erinevad juustud-oliivid-salaamid-lihalõigud, eriti ideaalne amps tuleb kui võtta ciabatta, panna pisut basiilikupestot ja siis tükike seda tomatit, vot see on üks ideaalsetest ampsudest siin elus.

Vaja on:
Tomateid (u 500 g)
Soola (mul soolaveski ja sealt keerutasin 2-3 tiiru)
Suhkrut (3-4 tl)
Balsamicot (3-4 spl)
Tilli (1-2 spl)

Kirsstomatid lõigata pooleks, suuremad tomatid neljaks. Siis soovitan panna nad pigem liuale kui kaussi, muidu on ainult väike osa tomatitest balsamicoga koos aga liual olles on nad ühtlaselt maitseainete sees.

Valmis

Siis panin peale soola, suhkrut, balsamicot ja tilli. Segasin, et maitsed seguneksid ja oligi valmis. Tomatisalatitele ei tohi karta suhkru lisamist, sest suhkur on tomatimaitse parim väljatooja. Enamus toitudel on see sool aga vot tomatil hoopis suhkur :). Kuid ära selle suhkrujutu peale seda ülearu pane ega soola täitsa ära unusta, kui hakkad seda tegema ja maitsed järjest siis saad aru millest ma räägin :).

Seda salatit võib vabalt varem valmis teha, kuna seistes ta maitseomadused parenevad veelgi.
Igatahes meie pere ja külaliste seas on see lihtsasti valmiv salat täielik hitt.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*