Kodujuustusalat kurgiga on ülikiiresti valmiv ja sobilik nii vahepalaks kui ka lisandiks tugevama eine juurde. Eriti need kes kaalu jälgivad või kes tahavad saledaks saada, siis seda salatit võib süüa päevad läbi ilma süümepiinadeta. Kelle jaoks salat lahja tundub, lisagu liha või kaunvilju juurde. Mina lisasin salatisse kahte sorti kurki – värsket ja marineeritud, veel pisut sügavkülmast tilli, maitseaineid ja tore, kerge vahepala olemas :).
Seistes see salat paremaks ei lähe, vaid just vesisemaks, seega teha täpselt selline kogus mille lähiajal jõuad ära süüa.
Vaja on:
1 pakk kodujuustu (klassikaline 5%) (380g)
0,5 pikka kurki
2 marineeritud kurki
tilli
sool;suhkur
Kodujuust kaussi, sinna juurde hakin kurgid. Sellisel ajal kui oma kasvuhoonest kurki veel ei saa, ostan poest ja koorin ära. Sahvrist marineeritud kurgipurke ikka ja alati leidub.
Kui kodujuust, värske kurk ja marineeritud kurk on kausis, lisan tilli, soola ja suhkrut, segan läbi ja valmis ta ongi.
Kõik koostisosad kausis |