Ahjupasta singiga

Ahjupasta on alati hitt, saab panna lihtsad koostisosad särama + veel lisaks krõbe ja mõnusalt soolakas sulajuustu kiht peal. Kasutasin erineva kujuga makarone, sest niimoodi kapis lihtsalt leidus, tegin juurde bešamell kastme (mis on tuntud ka kui tavaline valge jahukaste), praadisin krõbedaks sibulad, hakkisin singi ja kõik koos nad ahju läksidki. Eriti kiirelt valmib see toit siis kui on alles eelmisel päeval keedetud makarone.

Vaja on:
makarone (kuival kujul 100 g sööja kohta) 
1 spl soola
3 sibulat (valikuline) aga meie perel ok
võid (sibula praadimiseks)
sinki (250-300 g)
bešamell kaste =
1 spl võid
1 spl jahu
400 ml piima

peale riivjuust (u 250-300 g) võib kasutada ka erinevaid juuste, et maitse oleks põnevam
sool;pipar
Bešamelli jaoks kastrulis või ja jahu
Kõigepealt makaron keema, vesi peaks olema meresoolasusega. Samal ajal koorisin ma sibulad ja praadisin neid madalal kuumusel või sees, et nad muutuks kuldseks ja krõbedaks. Sibula lisamine annab minu arust palju maitsekust juurde.
Siis hakkasin tegema bešamell kastet, selleks kuumutasin kastruli põhjas või, lisasin jahu ja praadisin seda segu. Kui on nad omavahel segunenud ja pisut aega kuuma saanud, siis lisan piima ja segan väga hoolega ja ruttu, lisan ka soola ja pipart. Tegelikult tuleks piim enne ära soojendada, aga ma ei ole alati seda teinud ja mõnikord on seetõttu kaste pisut tükki tõmmanud, aga siis aitab saumikser hädast välja.
Ahi tuleks panna 200 kraadi juurde soojenema.
Lisatud kastmele piim ja bešamell ongi
valmis
Kui makaron on pehme aga mitte lödi, siis kurnata ära ja kallata ahjuvormi, sinna juurde siis praesibul, sink, bešamell ja segada segamini. 
Siis riivjuust peale ja ahju. Ahjus oli ta umbes 10 minutit, vaja oli vaid et juust mõnusalt ära sulaks. 
Hea krõbe-maitsekas sibul

Keedetud makaronid, sibul, sink, bešamell
Riivjuust peale ja valmis ahjuks

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*