Ehk muna-piima-suhkrusegusse kastetud saiaviilud mis on võiga praetud. Valmivad palju kiiremini kui pannkoogid ja rõõmustavad kõiki, et hommikuks saab midagi mõnusalt magusat süüa. Mina lisasin juurde oma lemmikut – kondenspiima ja sügavkülmast marju. Kõik need asjad on enamasti kodus kappides olemas, vaja vaid valmis teha. Ainuke asi mida ei kipu eriti olema, on valge sai, tänapäeval isegi nagu pisut tabu on süüa valget saia, aga seda magustoitu minu arust muu saiaga teha ei sobi. Kui juba, siis juba :).
Koguseliselt tuli 8 vaest rüütlit.
Kelle arust klassikalised vaesed rüütlid igavad on, siis võib muna-piima segusse lisada juurde näiteks: apelsini-laimi-sidruni koort, annab tsitruselise maitse. Kes tahab vürtsi, lisagu kaneeli. Kes on šokolaadisõber lisagu kakaopulbrit.
Ja miks mitte klassikalisi rüütleid süüa näiteks valgehallitusjuustu ja murakamoosiga.
Valikuid kui palju.
Vaja on:
4 muna
4 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
soola
200 ml piima
8 viilu valget saia
praadimiseks võid + nats õli (et või üksi kärssama ei läheks)
Lisandid:
Kasutasin kondenspiima, oma aia kultuurmustikaid, tikkreid ja tekstuuriks mandlilaaste.
Munad, suhkur, vanillisuhkur, sool |
Klopi munad suhkru, vanillisuhkru ja soolaga lahti. Lisa piim ja segu ongi valmis.
Mulle meeldib saiu pisut kauem muna-piima segus hoida, et saiad korrrrraaalikult ennast täis imeksid, aga seal õrn piir, kui liiga kaua seal hoida, siis lagunevad nad ära ja polegi enam midagi praadida.
Saiad likku |
Praadida tuleks keskmisel
kuumusel, rohkem võid ja pisut õli, ning mõlemalt poolt kuni on sai ilus kuldne.
Serveeri soojalt.
Valmis rüütlid |