Hakklihakaste

Hakklihakaste on ülimalt kodune ja kiirelt valmiv söök. Võib kasutada erinevate loomade liha ja soovituslikult ajada ise liha läbi hakklihamasina, mida ma olen juba aastaid teinud ja poes müüdavate hakklihade poole ei vaatagi. Osa tarbin kohe ja osa karbiga sügavkülma oma järgmist korda ootama. Hakklihakastet teeb meie pere enamasti 10 % hapukoore ja sortsukese koduse ketšupiga mis annab kastmele oranžika tooni, lapsepõlves tegi mu Ema nii ja nüüd teen mina samamoodi.
Loomulikult klassikalised ja ülimaitsvad võib-olla isegi kohustuslikud lisandid on: keedukartul, peedisalat ja kodune marineeritud kurk.

Vaja on:
1 pisem sibul
1 suurem küüslauguküüs
1 spl õli
u 400-500 g hakkliha (seekord kasutasin kanahakkliha)
1 spl kuhjaga jahu
u 300 g 10% hapukoort
hapukoorepaki loputusvesi (u 150 ml)
sorts piima 
sool;pipar
3 spl ketšupit

Küüslauk, sibul, õli

Kõigepealt koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Pane pann tulele, lisa õli ja prae sibul-küüslauk natuke klaasjaks ja aromaatseks.

Siis lisa hakkliha ja prae läbi nii, et tooreid tükke enam pole, lisa ka kohe pisut soola, siis on hiljem lihtsam maitseid paika saada.

Järgmisena lisan jahu ja praen ta hakklihaga koos läbi, nii et jahu kõik ilusti läbi küpseks, isegi kui natuke jääb panni külge kinni, siis see tuleb hiljem kõik lahti, peaasi et seda jahu tooreks ei jäta.

Nüüd peale hapukoor ja hapukoorepaki loputusvesi, lisan ka sortsu piima ja lasen keema tõusta. Lisan veel soola ja natuke ka pipart.

Kui konsistents on paras, lisan ketšupi, segan läbi ja ongi valmis.

Läbi praetud hakklihale lisatud jahu

Kõik lisandid koos hakklihakastmega taldrikusse ja head isu! 🙂

Lisatud ketšup
Ja kaste ongi valmis, nagu niuhti

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*