Peedisalatid

Praegu on väga popp süüa igasuguseid supertoite, mis pidavat andma sulle enneolematu enesetunde, energia jne. Olen samuti neid välismaiseid superseemneid, -marju proovinud, lõppkokkuvõttes on nad kallid ja Eestist kaugel kasvatatud. Seega nagu ikka, käid tiiru mujal maailmas ära ja saad aru et kodus on ikka õige parem. Sama meie armsa juurvilja peediga, ta sisaldab rohkesti kaaliumit ja A-vitamiini, vähemasel määral rauda, B6-vitamiini, tsinki, foolhapet jne, ning aitab ka kehvveresuse korral. Aneemiat ehk kehvveresust esineb maailmas umbes 1,3 miljardil inimesel, enamusel enese teadmata, seega osta (praegusel ajal) pakk peeti, suvel kasvata ise ja oled naksti hea vereloomega ning terve :).

Tegin kaks erinevat peedisalatit, mis valmivad 2-3 minutiga.
Peedi-küüslaugu-majoneesi salat
Vaja on:
u 200 g riivitud peeti
4-5 spl majoneesi
1 küüslauguküüs
hästi natuke soola
pisut rohkem pipart
Riivitud peet kaussi, peale majonees, läbi küüslaugupressi küüslauk, sool-pipar, läbi segada ja valmis ta ongi. Seistes läheb ta kangemaks, nii et küüslauguga ei tasu liialdada, aga kui oled mega fänn siis anna aga minna. 😀
Peedi-porgandi salat
Vaja on:
u 200 g riivitud peeti
1 keskmine porgand
1-2 spl õli
0,5 tl äädikat
sool;pipar
Kõigepealt tuleks koorida ja riivida porgand. Siis peet, porgand kaussi, peale õli, äädikas, sool ja pipar, läbi segada ja valmis ta ongi. Siin ei tasuks liialdada äädikaga, sest muidu kaob peedi loomulik magusus ja jääb väga happeline salat.
Peedile olen au andnud ka boršis.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*