Peet on väga maitsev, ilusa punase värviga ja paljude kasulike omadustega köögivili. Populaarne on teha temast peedisalateid mis valmivad ruttu, või sombusel-talvisel ajal head kuuma borši. Kuid väga hea on teda ka ahjus röstida, mis muudab peedi eriti intensiivseks ja magusaks, üllataval kombel kõigile meie perest röstitud peet ei maitsenudki. Aga mina olen suur fänn ja lisasin valmis peedile pisut head soolakat fetat ja värskeid tüümiani lehti ning sõin suure isuga.
Vaja on:
ahjuplaadi täis tooreid peete
3-4 küüslauguküünt
peotäis tüümianioksi (maailma parim ürt!!!)
soola (päris korralikult)
pipart (pisut)
rapsiõli (umbes 4-5 spl)
balsamico äädikat (umbes 4-5 spl)
Garneeringuks – fetat ja tüümiani
Kogused on täpselt maitsejärgi ja suvalised, aga soovitan kõike lisada rahulikus koguses sest ära ei saa võtta aga juurde saab alati panna :D.
Ahju võiks 200 kraadi juurde kuumenema panna.
Valmis minema ahju |
Siis pesin ja koorisin peedid ära ning lõikasin nad suuremateks kuubikuteks. Lisasin kõik maitseained, küüslaugu, õli ja balsamico ning segan kõik segamini. Ja ongi valmis ahju minema.
Tänavu oli väga hea peedisaak |
Ahjus oli ta umbes tunnike, siia-sinna, eks see oleneb peedisordist, tükelduse suurusest ja ahjust, vahepeal ma segasin ka neid ning maitsesin ja lisasin isegi soola juurde.
Mina sõin neid täitsa omaette einena, kuid nad sobivad väga hästi ka praelisandiks :).