Selline kombo kõlas ka mulle alguses kahtlane, kui ma otsisin kuidas utiliseerida oma suvikõrvitsaid. Ei tulnud pähegi lisada talle vitamiinirohket arooniat ja sellest kõigest moos keeta. Inspiratsiooni leidsin nami-namist, kus selline hoidis leidus, päris kopeerima ma ei kiirustanud, sest suhkrukogus tundus mulle liiga suur ja seda ma vähendasin. Igatahes selle moosi maiku on väga raske kirjeldada, kuna ta muutub täiesti millekski uueks. Tänu moosisuhkrule tuleb ta parajalt džemmise tekstuuriga mida on ideaalne hommikul värskelt röstitud sepiku peale määrida :).
Arooniatest olen teinud ka “Valet kirsimahla”.
Aroonia & suvikõrvits |
Valmis saumikserdamiseks |
Püreestatud aroonia ja suvikõrvits, lisamata veel suhkur ja sidrunimahl |
Talvel on kindlasti mõnus sahvrist võtta tume ja tummine vitamiinipomm ja lisada teda pudrule, smuutidele, pannkookidele, kookidele või niisama saia peale määrida :).