Aroonia-suvikõrvitsamoos

Selline kombo kõlas ka mulle alguses kahtlane, kui ma otsisin kuidas utiliseerida oma suvikõrvitsaid. Ei tulnud pähegi lisada talle vitamiinirohket arooniat ja sellest kõigest moos keeta. Inspiratsiooni leidsin nami-namist, kus selline hoidis leidus, päris kopeerima ma ei kiirustanud, sest suhkrukogus tundus mulle liiga suur ja seda ma vähendasin. Igatahes selle moosi maiku on väga raske kirjeldada, kuna ta muutub täiesti millekski uueks. Tänu moosisuhkrule tuleb ta parajalt džemmise tekstuuriga mida on ideaalne hommikul värskelt röstitud sepiku peale määrida :).
Arooniatest olen teinud ka “Valet kirsimahla”.

Vaja on:
2 l arooniaid
2 l suvikõrvitsaid (mida noorem seda parem)
sorts vett
4 sidruni mahl
750 g moosisuhkrut
Aroonia & suvikõrvits
Kõigepealt korjata arooniad ja tükeldada suvikõrvits suhteliselt pisikeseks. Siis panin ma nad potti ja lisasin sortsu vett, niipalju et potipõhi oleks natuke kaetud. Kohe hakkavad arooniad ja suvikõrvits küpsema ja lasevad vedelikku välja, nii et veega ei tasu liialdada.
Valmis saumikserdamiseks
Siis lasime neil podiseda niikaua kuni nad on pehmed, pisut võib kaasa aidata ka pudrunuiaga, sest aroonia on suhteliselt kõva mari.
Kui segu on ilus tume ja koostisosad pehmed siis me lasime saumikseriga kõik puruks. Siis pott tulele tagasi ja kuumutada, lisada ka sidrunimahl ja suhkur.
Püreestatud aroonia ja suvikõrvits,
lisamata veel suhkur ja sidrunimahl
Nüüd tasuks panna ka purgid ahju 100 kraadi juurde steriliseerima ja kohe siis kuum moos kuuma purgi sisse ja kaas peale.

Talvel on kindlasti mõnus sahvrist võtta tume ja tummine vitamiinipomm ja lisada teda pudrule, smuutidele, pannkookidele, kookidele või niisama saia peale määrida :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*