Ahjukartulid

Ahjukartul peab olema mõnus segu krõbedatest kui ka pehmetest kartulitest. Ta sobib lisandiks põhimõtteliselt igale roale ja suure töö teeb ära ahi. Kuna kartul on maitsetuna tuim, on kartuli suur sõber sool, kes paneb ta särama, seega soolaga ei tasu kartulitoitude puhul koonerdada. Mina ei kasuta metsikutes kogustes õli, sest mulle ei meeldi kui kartul selle sees ujub.
Tegemine on lihtne ja pole veel sellist inimest kohanud kellele need kartulid ei meeldiks :).

Vaja on:
Ahjupannitäis tooreid kartuleid
Õli
(kasutasin rapsiõli)
Ürdisool ja tavaline sool
(võib vabalt kasutada igasuguseid maitseaineid – kartulimaitseaine, paprikapulber jne. Ei soovita küüslauku vms panna, sest tema kärssab seal lihtsalt nukralt ära ja muutub kibedaks)

Kõigepealt koorin kartulid ja lõikan nad enam-vähem ühesugustest tükkideks, siis on küpsemine ühtlasem.
Enne kui ma nad ahjupannile panen, õlitan ma panni ära – nii nagu ma teen koogi-/keeksivormidega, siis ei jää kartul kuskile kinni.

Toores kartul, õli, sool, ürdisool, valmis minema ahju.

Nüüd ahi 210 kraadi ja pöördõhk, mina oma ahju tundes, leian et see on parim kraadi-režiimi kombo.
Siis õlitatud ahjupannile kartulid ja peale ürdisool ja tavaline sool, eks need kogused ole tundejärgi, aga kui kahtled, pane pigem vähem sest hiljem juurde saab lisada alati.
Siis segan kõik läbi, et õli ja sool iga kartuli külge saaks ja siis läheb ta ahju (kui vahepeal jälgides tundub, et olukord ahjus on väga kuiv, siis on mõistlik õli natukene juurde lisada ja uuesti ahju panna).

Valmis ta ongi. Äärmised täiesti krõbedad, keskmised pehmed ja pisut krõbedad. Mega head :D.

Küpsemisaeg sõltub ahjust, tükkide suurusest ja kartuli kogusest. Minu kogus oli pigem tagasihoidlikum, seega sai ta valmis poole tunniga. Ma isegi ei pidanud vajalikuks teda segada, suurema koguse puhul kindlasti vältimatu kuid siis on oht, et kartul muutub pudruseks.

Rubriigid

4 kommentaari

  1. Andro Lande

    Tore lehekülg.
    Tulin taas tagasi.

    Meenus täiendav nipp.

    Kartuleid tuleb varem suts keeta ja lisada keeduvette SOODAT. Pooltoored kartuliviilakad panna kaussi ja lisada õli, katta taldrikuga ja kõvasti raputada.
    Seejärel juba nagu siinses retseptis.

  2. Parim retsept, mis leidnud olen! Teen juba mitmendat korda. Tegin kõrvale lihana selle retsepti, mis sobis ka ideaalselt: https://healthy-protein.com/oven-pork-tenderloin/

    • Suur rõõm kuulda 😍. Meie pere vaieldamatult lemmikkartulid on need ka. See sealiha tundub ka väga hea, kindlasti katsetan, aitäh jagamast 🙂.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*