Kõrvitsapüreesupp – õuna ja kartuliga

Mida teha kõrvitsaga kui keegi sulle selle annab või põllul on ta nukralt ootamas oma korda? Pakun välja korraliku sügisandidest pungil supikese, mida on kasulik süüa ja mida saab muuta sobivaks enda eelistuste järgi. Kuna mul lapsed alles nii väikesed siis ma tegin sellise maheda versiooni. Ideaalne on muidugi lisada ingverit ja tšillit, mis seda sügiskaamost soojemaks muudaks. Kasutasin kõrvitsapüreed, sest mul oli teda, retsept toimib samamoodi toore kõrvitsaga, õun annab hapukust ja kartul annab tihedust.
Kes veel soovib tummisemat suppi, võib lisada sulatatud juustu või toorjuustu.
Ma tegin korraliku koguse seda, sõime niisama supina ja viimase karbitäiega tegin pastat – keetsin spagette, lisasin püreesupikese, panin peale veel juustu ja lükkasin ahju ning pere sõi rõõmsalt.

Vaja on:
2 sibulat
u 50 g võid + sorts õli
6 koduõuna
(meil sort nimega tellissaar)
4 kartulit
u 700 ml vett
(või nii palju et kartul oleks kaetud ja saaks pehmeks keeda)
u 1,5kg kõrvitsapüreed
sool;pipar;ürdisool

Kõik oma aia nupsikud. Sibulad, õunad ja kartulid.

Kõigepealt koorin ja hakin sibulad, õunad panen poti kuuma ning lisan või ja õli ning praen neid pisut potipõhjas, suhteliselt madalal kuumusel, et nad ei kõrbeks, aga ka et ei jääks toorest maitset. (Kui soovid lisada ingverit ja tšillit, on hea ka nemad potipõhjas läbi praadida). Õuntel eemaldan vaid südamiku, ei koori kuna see küpseb pehmeks, kasutades välismaa õunu tuleks nad kindlasti ära koorida.

Hakitud sibul ja õun. Potipõhjas koos või ja õliga praadida sibul ja õun.

Siis koorin oma kartulid ja lõikan kuubikuteks, lisan ka nemad potti, lisan ka vett nii palju et kartul oleks kaetud ja lasen podiseda. (Kui kasutad toorest kõrvitsat siis võib tema ka juba lisada, kuna mul kõrvitsapüree siis ma veel teda ei lisa).

Pehmeks küpsenud sibulale ja õunale, lisan kartulitükid ja vee. Keedan niikaua kuni kartul on pehme.

Kui kartul pehme, lisan kõrvitsapüree, lasen keema tõusta ja saumikserdan ta püreeks. Maitsestan veel soola, pipra ja ürdisoolaga ja valmis ta ongi. Eraldi krutoone ma teha ei viitsinud, seega lasin tavalise röstsaia kaks korda rösterist läbi ja siis ta tuli selline ilus tume.

Kogu segule lisatud kõrvitsapüree, keema lastud ja juba ka ära saumikserdatud. Maitsestasin veel soola, pipra ja ürdisoolaga, ning valmis ta saigi :).

Uskumatul kombel oli selline tagasihoidlikest koostisosadest supike väga kosutav. Kuna ma tegin ta nii tihke, siis osa perest sõi teda lausa juurviljapüreena šnitsli kõrvale. Ühesõnaga väga hea, odav ja lihtne viis süüa rohkem köögivilju ja realiseerida oma aiasaadusi.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*