Liblik-kana + ahjuköögiviljad

Kuidas kiirendada kana küpsemist ahjus ja saada ühtlasemalt mahlane liha? Tuleb lõigata kana “liblikaks” ehk eemaldada selgroog. Seda saab teha täitsa tavaliste köögikääridega (ma teen nende oranžide fiskarsitega), kuluvad muidugi ära ka suuremad käärid :D. Lisasin kanale ka ürdivõi, mille toppisin naha alla ja et ei läheks kanamahlad ja ürdivõi supermaitsed raisku, lisasin ahjupannile ümberringi ka terve hunniku köögivilju, mis said väga maitsekad ja mahlased. (Mulle isegi meeldisid köögiviljad rohkem kui kanaliha).
Ja miks mitte teha selline roog ka jõululauale, kergem igatahes seedida kui sealiha.
Ja kuna energiasääst on oluline, siis liblikaks lõigatud kana küpseb 25% kiiremini kui tavalisel kujul olev kana.

Vaja on:
1 maitsestamata kana
u 50-75 g võid (kuhu lisasin soola, ürdisoola, paprikapulbrit, rosmariini ja tüümianit – kõiki maitsejärgi)
2 suurt sibulat
pool lillkapsast
u 5 porgandit
veerand suvikõrvitsat (oli veel suvest alles, ootas sahvris)
sool; natuke õli; pisut balsamico glasuuri, ürte

Kõigepealt valmistasin ette kana ja lõikasin tal selgroo ära, mida siis saab kasutada näiteks puljongi keetmisel või niisama ära küpsetada.

Terve tavaline kana
Selgroog eemaldatud kääridega

Siis keerasin kana teistpidi ja surusin ta lapikuks vastu ahjupanni. Siis segasin valmis ürdivõi. Selleks lisasin toasoojale võile maitsestuse, segasin segi ja surusin ta kanale naha alla ja naha peale. Või peab olema ülemaitsestatud, et ta jõuaks kõigile maitseid anda.

Kana ürdivõitatud ja köögiviljad ette valmistatud
Köögiviljad tükeldatud ja valmis ahjuks 200 kraadi

Siis koorisin ja valmistasin ette köögiviljad. Siis lõikasin nad suupärasteks tükkideks ja segasin soola, õli, balsamico ja ürtidega segamini. Kõiki köögivilju võib siin kasutada, lihtsalt oleneb tükeldusest, et ilusti läbi küpseks.

Ja siis ahi 200 kraadi juurde ja küpsema. Ta oli mul ahjus umbes 45 minutit, sellel ajal ma ei seganud köögivilju, sest mulle meeldib kui osa saab rohkem kuuma ja osa on pehmed ja mahlased, parem maitsebukett tekib.

Valmis kanake ja MEGA maitsvad köögiviljad. Mõistan, et osad lillkapsaõisikud on saanud palju kuuma, aga see annabki kombineerituna teiste pehmete köögiviljadega mõnusalt rikkaliku maitsebuketi.


Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*