Röstitud baklažaan + Pasta alla Norma

Minu arust röstitult on kõik köögiviljad parimad. Kasutasin kuumaõhufritüüri, kuhu ei ole tarvis lisada palju rasvainet, seega köögivilja enda mahlakus ja maitse jäävad alles. Kui baklažaan röstitud, siis leidsin toreda sitsiilia retsepti, baklažaani tükid tomatikastmes ja serveeritud ükskõik millise pastasordiga. Ütleme nii, et minu täielik uus lihavaba lemmiktoit!! Teised pereliikmed ei olnud nii sillas kui mina :D.

Vaja on:
1 terve baklažaan
pisut õli
(et baklažaani küljed oleks pisut koos, et maitseaine paremini külge hakkaks)
2 tl vürtsisegu + ürdisoola


Pasta alla Norma:
Vaja on:
Röstitud baklažaani
Tomatipasta
2 tl pitsamaitseainet
Ükskõik mis sorti pastat, ma kasutasin spagette, mõnisada grammi
Sool

Kõigepealt pesen baklažaani ja lõikan ta suuremat sorti kuubikuteks. Panen ta kaussi, juurde pisut õli ja siis maitseained, segan läbi.

Toored, kuubikuteks lõigatud baklažaan, lisatud natuke õli ja maitseained

Siis panen ta kuumaõhufritüüri (saab teha ka tavalises ahjus, aga siis vahepeal segada kindlasti). Kuumaõhufritüüris panin 200 kraadi ja alguses 7 minutit siis segasin ja panin uuesti 7 minutit, oligi valmis.
Kuna baklažaan on pisut nagu svammi moodi, et kui talle õli pakud, siis kõik ta sisse imeb, sellepärast mulle meeldibki selline rasvavaene valmistusviis.

7 minutit olnud kuumaõhufritüüris
Kokku olnud 14 minutit, ongi valmis

Pasta jaoks, kuumutan oma koduse tomatipasta kastrulis, lisan pitsamaitseaine, lasen vaikselt podiseda. Samal ajal panen poti veega keema, lisan soola, panen sisse spagetid.

Tomatikaste + pitsamaitseaine, vaja podiseda
Podisenud tomatikastmele lisatud röstitud baklažaani tükid

Siis lisan podisevale tomatikastmele röstitud baklažaanitükid, lasen natuke veel podiseda. Selleks ajaks on spagetid pehmed ja saabki kastme peale valada. Ja ausalt imemaitsev.

Valmis spagetid ja valmis kaste, vaja vaid kokku kallata

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*