Minu arust röstitult on kõik köögiviljad parimad. Kasutasin kuumaõhufritüüri, kuhu ei ole tarvis lisada palju rasvainet, seega köögivilja enda mahlakus ja maitse jäävad alles. Kui baklažaan röstitud, siis leidsin toreda sitsiilia retsepti, baklažaani tükid tomatikastmes ja serveeritud ükskõik millise pastasordiga. Ütleme nii, et minu täielik uus lihavaba lemmiktoit!! Teised pereliikmed ei olnud nii sillas kui mina :D.
Vaja on:
1 terve baklažaan
pisut õli (et baklažaani küljed oleks pisut koos, et maitseaine paremini külge hakkaks)
2 tl vürtsisegu + ürdisoola
Pasta alla Norma:
Vaja on:
Röstitud baklažaani
Tomatipasta
2 tl pitsamaitseainet
Ükskõik mis sorti pastat, ma kasutasin spagette, mõnisada grammi
Sool
Kõigepealt pesen baklažaani ja lõikan ta suuremat sorti kuubikuteks. Panen ta kaussi, juurde pisut õli ja siis maitseained, segan läbi.
Siis panen ta kuumaõhufritüüri (saab teha ka tavalises ahjus, aga siis vahepeal segada kindlasti). Kuumaõhufritüüris panin 200 kraadi ja alguses 7 minutit siis segasin ja panin uuesti 7 minutit, oligi valmis.
Kuna baklažaan on pisut nagu svammi moodi, et kui talle õli pakud, siis kõik ta sisse imeb, sellepärast mulle meeldibki selline rasvavaene valmistusviis.
Pasta jaoks, kuumutan oma koduse tomatipasta kastrulis, lisan pitsamaitseaine, lasen vaikselt podiseda. Samal ajal panen poti veega keema, lisan soola, panen sisse spagetid.
Siis lisan podisevale tomatikastmele röstitud baklažaanitükid, lasen natuke veel podiseda. Selleks ajaks on spagetid pehmed ja saabki kastme peale valada. Ja ausalt imemaitsev.