Kana-köögiviljavardad

Kiiresti valmiv ja vahva süüa. Kindlasti sobivad ka kevadel-suvel hästi grillilauale. Mina kasutasin kuumaõhtufritüüri, kus jäi kana mahlane ja köögiviljad mõnusad. Olenevalt kanatükkide suurusest, kuid vardaid saab 7-8 tk. Parimad on muidugi metallist vardad, mis muutuvad ise kuumaks ja siis küpsetavad ka toidu seest ära, aga puidust vardad olid ainsad mul mis mahtusid kuumaõhufritüüri sisse.
Köögivilju võid kasutada ükskõik milliseid ja maitsestuseks sobib ka kõik, võib teha ka vürtsikat varianti, mida mina ei saa praegu eriti teha, sest lapsed alles nii väikesed, et veel ei ole vürtsisõbrad :D.

Vaja on:
2 kanafileed
(kasutasin tervet kana, vaata allapoole kuidas ma ülejäänud kana ära kasutasin)
1 spl õli
1 spl sojakastet
1 spl siirupit või vedelat mett
ürdisoola;pipart;kana maitseainet;paprikapulbrit
1-2 paprikat
kirsstomateid
2 punast sibulat

veerand lillkapsast
šampinjone
õli;ürdisool;balsamico;pitsamaitseaine

Kõigepealt tükeldasin terve kana ja selle retsepti jaoks kasutan rinnafileed. Lõikasin ta tükkideks ja panin kana marineeruma, mida kauem seda parem, isegi eelmine õhtu võib selle valmis teha, siis kana mõnusalt maitsekas. Marinaadi panin siis õli, sojakastet, siirupit, ürdisoola, pipart, kana maitseainet ja paprikapulbrit.

Kana koos kõikide oma maitseainetega.
Kana marineerub.
Kes kasutab ka puidust vardaid, siis soovitan nad enne vette panna, siis ei lähe nad põlema küpsemisel.

Järgmisena valmistan ette köögiviljad, lõikan paprika, seened, lillkapsa ja sibulad ampsupärasteks tükkideks, kirsstomatid lähevad tervelt. Lillkapsas ei küpse selleajaga pehmeks, aga minule meeldib pealt krõbe ja seest krõmps lillkapsas, kes seda ei eelista, küpsetagu ta enne poolpehmeks või jätku lihtsalt ta ära.
Kui kõik suupärased köögviljad kausis, lisan õli, ürdisoola, balsamicot ja pitsamaitseainet. Segan segi ja olengi varraste kokkupanekuks valmis.

Seened lõikasin ma pooleks hiljem, sest sain aru, et nad muidu liiga kohmakalt suured. Kausis on valmis ja maitsestatud köögiviljad, valmis varrasteks.
Igale vardale panin kaks kanatükki ja ülejäänud suvaliselt köögivilju.

Kuumaõhtufritüüris ma küpsetasin neid kahes jaos, üksteise peale ei kuhjanud. Kasutasin 180 kraadi ja 10-12 minutit umbes, olenevalt muidugi ka kanasuurusest, kes teeb kõike tükeldust pisemalt, saab vähemase ajaga hakkama.

4 varrast korraga oli täpselt paras minu kuumaõhufritüüris. 180 kraadi ja 10-12 minutit umbes.

AGA!
Ma ju ostsin terve kana, mis ülejäänust sai?
Panin koivad, kintsud, tiivad ja rümba samamoodi marineeruma. Ülejäänud köögiviljad talle sinna sekka ja kogu krempel ahju. 1 kana ja lisada juurde palju köögivilju, said terve pere söönuks. Laste lemmikud on koivad ja küsivadki, emme, millal sa kanakonti teed :D.
Tavaliselt muud osad süüakse ära, rümbal nokin liha ära ja teen kas suppi või salatit või võileivamääret või täpselt seda mis tuju tuleb.

Ülejäänud kanake koos ülejäänud köögviljadega ahju, 180 kraadi juures ja umbes 45 minutit, kuni kõik hea küpse.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*