Kiiresti valmiv ja vahva süüa. Kindlasti sobivad ka kevadel-suvel hästi grillilauale. Mina kasutasin kuumaõhtufritüüri, kus jäi kana mahlane ja köögiviljad mõnusad. Olenevalt kanatükkide suurusest, kuid vardaid saab 7-8 tk. Parimad on muidugi metallist vardad, mis muutuvad ise kuumaks ja siis küpsetavad ka toidu seest ära, aga puidust vardad olid ainsad mul mis mahtusid kuumaõhufritüüri sisse.
Köögivilju võid kasutada ükskõik milliseid ja maitsestuseks sobib ka kõik, võib teha ka vürtsikat varianti, mida mina ei saa praegu eriti teha, sest lapsed alles nii väikesed, et veel ei ole vürtsisõbrad :D.
Vaja on:
2 kanafileed (kasutasin tervet kana, vaata allapoole kuidas ma ülejäänud kana ära kasutasin)
1 spl õli
1 spl sojakastet
1 spl siirupit või vedelat mett
ürdisoola;pipart;kana maitseainet;paprikapulbrit
1-2 paprikat
kirsstomateid
2 punast sibulat
veerand lillkapsast
šampinjone
õli;ürdisool;balsamico;pitsamaitseaine
Kõigepealt tükeldasin terve kana ja selle retsepti jaoks kasutan rinnafileed. Lõikasin ta tükkideks ja panin kana marineeruma, mida kauem seda parem, isegi eelmine õhtu võib selle valmis teha, siis kana mõnusalt maitsekas. Marinaadi panin siis õli, sojakastet, siirupit, ürdisoola, pipart, kana maitseainet ja paprikapulbrit.
Järgmisena valmistan ette köögiviljad, lõikan paprika, seened, lillkapsa ja sibulad ampsupärasteks tükkideks, kirsstomatid lähevad tervelt. Lillkapsas ei küpse selleajaga pehmeks, aga minule meeldib pealt krõbe ja seest krõmps lillkapsas, kes seda ei eelista, küpsetagu ta enne poolpehmeks või jätku lihtsalt ta ära.
Kui kõik suupärased köögviljad kausis, lisan õli, ürdisoola, balsamicot ja pitsamaitseainet. Segan segi ja olengi varraste kokkupanekuks valmis.
Kuumaõhtufritüüris ma küpsetasin neid kahes jaos, üksteise peale ei kuhjanud. Kasutasin 180 kraadi ja 10-12 minutit umbes, olenevalt muidugi ka kanasuurusest, kes teeb kõike tükeldust pisemalt, saab vähemase ajaga hakkama.
AGA!
Ma ju ostsin terve kana, mis ülejäänust sai?
Panin koivad, kintsud, tiivad ja rümba samamoodi marineeruma. Ülejäänud köögiviljad talle sinna sekka ja kogu krempel ahju. 1 kana ja lisada juurde palju köögivilju, said terve pere söönuks. Laste lemmikud on koivad ja küsivadki, emme, millal sa kanakonti teed :D.
Tavaliselt muud osad süüakse ära, rümbal nokin liha ära ja teen kas suppi või salatit või võileivamääret või täpselt seda mis tuju tuleb.