Võileivatort singiga

Võileivatordi sisu võib vabalt enda maitse järgi valida, seekord tegin mina täiesti klassikalise lähenemise – sink, muna, riivjuust, hapukurk/marineeritud kurk. Kasutasin musta vormileiba, kuid võib vabalt teha ka saia või sepikulaadsete toodetega. Kaunistamine on ka selline nagu tuju tuleb, kuid kui on singitort, siis peaks peal ikka sink olema ka esindatud.
Koguseliselt saab sellise tordiga väikse seltskonna ära toita, umbes 8-10 inimest. Mina tegin tordi oma perele ja meil on 4 täiskasvanut ja kaks last, nii et pidime seda natuke isegi vägisi juba sööma :D. Eks see leib ja kõik muud head asjad on ikka toitvad ka.
Ainuke asi mis ehk kripeldama jäi, et võib olla oli pisut vähe läbi tõmmanud, ehk siis vähe vedelat, aga samas ta oli täpselt paras lõigata ja mitte liiga lödine. Eks saia või saibiga oleks tulemus olnud mahlasem. Leib nõuabki vedelamat singivõiet, et siis igaüks saab ise seda arvesse võtta :).
Ja soola ei lisanud ma üldse, sest sink, riivjuust, majonees, marineeritud kurk sisaldavad ise juba soola ja sellest piisas täiesti.

Vaja on:
2,5 pätsi musta vormileiba
(kontsusid ei kasutanud, need kuivatan ära ja teen leivasupiks)
u 800 g sinki

1 pakk hapukoort 10 % (500 g)
5-6 spl majoneesi
Pipart
6 muna
(kõvaks keedetud)
5 peotäit riivjuustu
4-5
marineeritud kurki
Kaunistuseks: 4 spl hapukoort + 4 spl majoneesi (et teha pealt siledaks ja ääred kokku teha), pool muna-riivjuustu segu, kurk, tomat, frillis salat, mais, sink.

Kõigepealt lasen ma singi läbi hakklihamasina, et teha temast mõnus singivõie.

Sink
Sink aetud läbi hakklihamasina

Hakklihamasinast läbi lastud singile lisan veel 1 paki hapukoort, 6 spl majoneesi ja paar keerdu pipart, segan läbi ja jätan ootele.

Singivõie = hakklihamasinast läbi aetud sink, hapukoor, majonees, pipar

Siis keedan 6 muna. Keemisaeg umbes sinna 10 minuti kanti, et oleks hea kõva muna. Järgmisena hakin kodused marineeritud kurgid kuubikuteks. Kui munad keenud, lasen neile külma vee peale ja hakkan koorima, siis kahvliga peovahel pudistan ta kaussi ja lisan riivjuustu.

Valmis kokkupanekuks, singivõie, hapukurk ja muna-riivjuust

Kui kõik asjad on ettevalmistatud, on aeg võtta välja leib ja ta alusele panna, minu alusele mahtus 4 leivaviilu ühtepidi ja 3 teistpidi ja kihte tuli kolm.
Minu kihid: leib – singivõie – muna+riivjuust – hapukurgi tükid ja siis uuesti leib jne. Viimasele kihile panin singivõiet ja segasin omavahel majoneesi+hapukoore ja silusin pealt ja küljed ka kokku.

Leib – singivõie – muna+riivjuust – hapukurk
Valmis laotud võileivatort, pealt ja küljed tehtud hapukoore-majoneesiga kokku ja on valmis minema esikusse tõmbama. Vahetult enne lauale andmist tuleks kaunistada.

Siis viisin ta esikusse tõmbama ja hiljem kaunistasin.
Kaunistamiseks jätsin ma järele poole muna+riivjuustu, mille panin keskele, äärtesse kurgi, nurkadesse frillis, tomat ja sink ning viimasena peale maisiterakesed, sest mu lapsed on maisi järele hullud ja ilusad kollased sobisid sinna ka.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*