Pikkpoiss

Tegin siis pikkpoissi ilma riivsaiata, selle asemel panin kodust tomatipastat, mis andis juurde maitsekust ja mahlasust. Enne ahju panekut supsutasin peale umbes ühe supilusikatäie jahu, mis küpseb koos pikkpoisi mahladega heaks tainaseks koorikuks. Pikkpoisi headus sõltub kvaliteetsest hakklihast, mina ei usalda kedagi ja lasen ise taisema lihatüki läbi hakklihamasina, siis on kindlalt hea tekstuur ja teadmine, et söön kvaliteetset toitu.

Vaja on:
u 1 kilo hakkliha (tegin taisemast sealihast)
2 muna
2,5 dl kodust tomatipastat
1 suurem sibul
1 triiki tl ürdisoola
1 triiki tl tavalist jämedat soola
1 pisikese kuhjaga tl paprikapulbrit
1 tl purustatud musta pipart
1 spl jahu peale

Kõik komponendid va jahu

Kõigepealt lasin sealiha läbi hakklihamasina. Siis hakkisin sibula peenikeseks. Järgmisena lisasin lihale juurde, muna, sibula, tomatipasta, soolad, pipra, paprikapulbri. Segasin kõik läbi, üle ei tasu segada, siis võib pikkpoiss tulla kuiv. Kui kõik koostisosad on kokku segatud võib ka ahju 190 kraadi peale panna, kasutasin pöördõhu programmi.

Pikkpoiss keeksivormis, pealt märja
käega siledaks tehtud

Siis kui segu valmis, otsisin ma tavalise keeksivormi ja panin ta sinna sisse. Peale supustasin jahu, mis koos nende pikkpoisi mahladega küpseb tainakoorikuks, kui mõni koht jääb ka jahune, võib lusikaga võtta pikkpoisi mahlu ja üle kasta pealispinda. Minu arust on see koorik väga mõnus :).

Enne ahju minekut jahu kiht peale
supsutatud

Siis lihapätsike ahju, mul oli ta umbes 50 minutit, eks oleneb ahjust, vormi suurusest ja kogusest. Kui kisub pealt liialt pruuniks, võib katta fooliumiga ja hiljem pruunikamaks lasta.
Soojast peast ei saa teda absoluutselt ilusasti lõigata, selleks tuleb lasta tal jahtuda. Aga meil söödikud sellest ilust väga ei hoolinud, lõid kohe kahvlid sisse ja kiitsid :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*