Kanakaste hapukoorega

Sobilik argipäevaseks lõuna- ja/või õhtusöögiks. Kasutan hapukoort, sest mul on teda kapis alati ja rõõsk koor on lihtsalt liiga rammus. Kastme sisse riivisin ka ühe porgandi, mis annab ilusat värvi ja head magusat maiku, kes seda ei eelista võib porgandi ka ära jätta. Lisanditeks tegin tatart ja peedisalatit.

Vaja on:
1 spl õli
1 küüslauguküüs
1 pisem sibul
1 keskmine porgand
2 broilerifileed
1 kuhjaga spl jahu
u 250 g 10% hapukoort
u 250 ml vett
2 spl ketšupit
1 tl paprikapulbrit
soola;pipart
peotäis sibulalatva otse sügavkülmast

Õli, küüslauk, sibul, porgand

Kõigepealt koorin ja hakin peenikeseks küüslaugu ja sibula, siis koorin ja riivin porgandi. Panen panni tulele, lisan õli ja kui pann on kuumenenud lisan küüslaugu ja sibula, praen neid pisut ja lisan riivitud porgandi, kuumutan nad kõik mõnusalt läbi, ei soovita väga kõrget kuumust ja kui tundub et hakkab ikka liialt kõrbema, soovitan kasutada kaant, mis hoiab segu niiskena ja ei pea metsikustes kogustes õli panema.
Selle ajaga hakin ma fileed suupärasteks tükkideks, mitte liialt pisikesteks, muidu kuivavad ära. Lisan nüüd nad pannile ja panen ka esimesed tiirud soola ja pipart (ma hakkan alati alguses natukese kaupa soola lisama, siis on hiljem kergem maitseid paika saada). Siis praen kanatükikesed läbi, nii et tooreid kohti enam poleks – kasutan ka kaant, mis kiirendab seda protsessi.
Kui kana on küps, lisan kuhjaga supilusikatäie jahu ja praen kõik läbi nii, et jahu ära küpseks, natuke jääb pannikülge ka kinni, millest ei ole midagi, see kõik hiljem tuleb lahti.
Siis lisan oma hapukoore ja hapukoore pakitäie vett, tõstan kaane peale ja lasen keema tõusta. Meie pere eelistab pisut vedelamat kastet, kes ei ole nii vedelaga harjunud ei pea nii palju vett kasutama.
Siis lisan ketšupi, paprikapulbri ja veel soola;pipart, timmin maitseid niikaua kuni olen rahul.
Viimasena lisan sibulalatva, mis annab toidule juurde mõnusa värskuse. Serveerisin kastet koos tatra ja peedisalatiga.

Rubriigid

2 kommentaari

  1. Superhea! Kiidan ja soovitan! 🙂

  2. Ainult rõõm :)!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*