Lillkapsapüree

Väga lihtne lisand, mida teha kui tahad oma toidulauda köögiviljadega rikastada ja on näiteks kartulist kopp ees. Lillakapsapüree valmib väga ruttu ja kui lisad rohkem võid on täpselt nagu restoranipüree, et saad üllatada oma sõpru ja kaaslasi. Mina tegin juurde tavalise ahjulõhe ning praadisin pooleks lõigatud lillkapsaõisikuid, et anda juurde värvi, tekstuuri ja teavet mis püreega on tegu. Kui ainult lillkapsas ei meeldi, lisa aga juurde muid köögivilju ja saad lõpuks ikka uhke, maitsva ja tervisliku püree :).
Lillkapsast olen veel teinud ka vürtsikat lillkapsariisi, mis sobib täpselt külma-trööstitu ilmaga Eestimaa sügis/talve.

Vaja on:
1 lillkapsapea
100 g vett
80 g võid
u 1,5 tl keskmise jämedusega soola (algul võid vähem panna igaks juhuks, mul lihtsalt kindel lusikas ja sool mis teevad mulle meeldiva lõpptulemuse)
sorts sidrunit

Kõigepealt lõika lillkapsa õisikud küljest kõik lahti, kasuta ka välimisi lehti (kui nad on viisakad) ja kasuta ka südamikku nii palju kuni jõuad puitunud kohani, siis saab peaaegu kogu lillkapsas kasutatud ja jäänuseid tekib väga vähe.

Valmis hauduma. Hakitud lillkapsas,
või, vesi, sool

Siis panin kõrvale pooleks lõigatud lillkapsaõisikud, mida hiljem siis lihtsalt praen, aga see puhtalt vabatahtlik.
Kasutasin kõrgete äärtega panni aga väga edukalt saab ka potis teha.
Hakitud lillkapsas potti, juurde vesi, või, sool ja hautada keskmisel kuumusel, kaane all umbes 20 minutit. Vahepeal ka segada et oleks ikka piisavalt vedelikku ja põhja ei kõrbeks. Vedelikku juurde lisada ei tasu, vaid siis lihtsalt madalam kuumus panna.
Valmis on ta siis kui kõik on pehme ja nõks vedelikku on ikka veel põhjas.
Siis kogu pannipealne blenderisse ja püreestada.

Valmis püreestamiseks

Valmis püreele sobib ka lisada pisut sidrunit, aga kindlasti mitte liialdada.

Lillkapsapüree on sellepärast ka geniaalne, et ta ei muutu töödeldes liimjaks nagu kartul ja saab alati siidise-pehme tulemuse mis on ülimõnus ja hõrk.

Lillkapsapüree + ahjulõhe sidruniga
Mõnus õhtusöök 🙂

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*