Mustsõstra šnaps

Korralik tummine liköör, mis maitseb hästi ja on ilma igasuguste ebavajalike lisaaineteta. Meie pere lemmikuks ongi kujunenud see šnaps mustsõstardega, aga vabalt võib kasutada muid marju või ka miks mitte segu marjadest. Tehnoloogiliselt oleme teinud teda värsketest ja ka sügavkülmutatud marjadest. Maitse on mõlemaga sama hea, kuid erinevus on valmimisajas – nimelt eelnevalt sügavkülmutatud marjadega šnaps saab valmis 3 nädalaga, sest külmutamine lõhub juba marjarakud ära ja protsess on kiirem. Värskete marjadega läheb aega kauem :).

Vaja on:
1 l mustisõstraid (või muid endale meelepäraseid marju)
500 g tavalist valget suhkrut
1,5 l tavalist valget viina (40%)

Mustsõstrad. suhkur, viin
Villimine pudelisse

Tegemine on ülilihtne. Kaalud kõik komponendid purki kokku, jätad toatemperatuurile ja vahepeal mööda minnes raputad purki, et suhkur ühtlaselt ära sulaks. Kui suhkrut enam näha pole, siis võib ta lihtsalt seista. Valmis saades muutub ta värvus eriti tummiseks ja maitsest on tunda, et mustsõstrad on endast kõik andnud.

3 nädalat hiljem

Värskete marjadega läheb aega kauem, täpselt ei oska öeldagi.
Kuid külmutatud marjadega oli šnaps valmis 3 nädalaga, pisut isegi varem oleks võinud ära villida.

Igatahes fantaasia lendu ja pole tarvis enam poest ühtegi likööri osta :).

PS! Kuna meie oleme seda šnapsu teinud juba aastaid ja just 3 liitristesse purkidesse, siis siia kirjutan grammilise täpsusega välja palju ühte purki viina, suhkrut ja marju mahub.
Mustsõstar- 860 g
Suhkur- 625 g
Viin- 1700 g
Selle koguse väljatulek siis 3 l purk.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*