Rosolje

Ilus roosa salat, kus satuvad sümbioosi magus peet ja soolane heeringas. Olukorda tasakaalustab oma hapukusega marineeritud kurk. Kartul ja muna on toredad magedad kaaslased, kes kõik maitsed endasse imevad ja salati pehmemaks teevad. Sobilik salat pidulauale aga miks ka mitte mõnus argipäevane lõuna-õhtusöök :).
Lapsena ma väga suur rosolje fänn ei olnud, kuid nüüd aina enam hakkab ta mulle meeldima, isegi võib olla rohkem kui kartulisalat.
Kartul ja peet tuleks koorega keeta päev varem, et nad oleksid ilusti jahtunud salati kokku paneku ajaks.
Sööjaid oli 5 tk.

Vaja on:
Koorega keedetud jahtunud kartulit (arvestan umbes 2 tk sööja kohta)
Koorega keedetud jahtunud peet (nõks rohkem kui kartulit)
4 marineeritud kurki
sorts marineeritud kurgi vedelikku
7 muna (+1 kaunistuseks peale)
7 heeringafileed õlis
1 pakk hapukoort (10%) 500g
u 200 g majoneesi
natuke pipart
kaunistuseks sügavkülmast tilli

Peet, muna, kurk, kartul, heeringas

Päev enne keeta koorega kartulid ja peet. Kuna meil ahjuküte, siis läheb peet natukese veega ahjupotti ja küpseb seal ilusti valmis.
Kartulid keedan tavalises potis pliidi peal.

Kui salati tegemise aeg käes, siis tuleb kõigepealt ära keeta munad, umbes 10 min ja siis anda noale hagu või kasutada lõikurit, kuhu vahele paned viilu ja saad naksti kuubikud.

Kõik koostisosad. Valmis salat

Lõikuda kartul, peet, marineeritud kurk, heeringas ja muna. Siis lisada juurde hapukoor ja majonees. Vastavalt enda meelepärasele konsistentsile. Lõpuks paneme me ka sortsu hapukurki vedelikku.
Soola me ei lisanud, sest majonees, heeringas ja kurk on ise juba soolased, vaid paar keerdu pipart pani täpselt i-le punkti.

Rosolje on selline salat mis seistes läheb paremaks, nii et julgelt võib teha suurema koguse ja külmikusse pista, hea võtta kohe lõunasöögiks, kõrvale viil leiba ja soe tee, nagu istuks kuskil kohvikus :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*