Vürtsikas lillkapsa”riis”

Jällegi lihtne ja odav moodus kuidas rikastada oma toidulauda köögiviljadega. Öeldakse ju, et tuleb süüa 5 peotäit puu-köögi-juurvilju päevas, mul endal mõnikord tuleb nii välja, mõnikord mitte. Igatahes lillkapsa”riis” aitab seda eesmärki kiiremalt täita. Lisasin ka siia talvele kohaseid vürtse, mis aitavad sooja hoida ja haigustega võidelda. Seda rooga saab kas süüa iseseisva einena või mingi toidu lisandiks.

Vaja on:
0,5 suurt lillkapsast või 1 pisem
pöidlasuurune ingveritükk
2 küüslauguküünt
õli
2 tl sinepiseemneid
1 tl kurkumi
soola
Kõigepealt ma siis lõikasin lillkapsa pisemateks tükkideks ja lasin oma igivanas Moulinexis ta peeneks, mis käis jumala niuhti.


Järgmisena hakin hästi peeneks ingveri ja küüslauguküüned. Siis panen panni sooja ja lisan õli. Kui õli on kuum, panen pannile hakitud ingveri ja küüslaugu, praen neid pisut. Siis lisan sinepiseemned ja kurkumi, kuumas õlis võivad sinepiseemned hüpata, nii et ole ettevaatlik. Segan kõik korra veel läbi, et kõik vürtsid saaksid kuuma ja nende maitse ja aroom vallanduksid. Järgmisena kallan pannile lillkapsariisi ja segan korralikult segi. Lisan ka soola. Segan veel pisut, maitsen kas kõik sobib, lisan veel pisut soola ja valmis ta ongi.

Kõik peale lillkapsa
Söön teda seekord paljalt, ilma igasuguse lisandita. Kuigi võib vabalt teha kõrvale seeni, kana, kala, mida iganes. Olen seda sama sööki teinud ka tavalisest valgest peakapsast, lõikasin lihtsalt ribad ja toimetasin samamoodi. Olen ka lillkapsast lihtsalt pannil kuumutanud natukese soolaga ja söönud teda päris riisi asemel kana-karri kõrvale. Ühesõnaga, kui teda teha vürtsika roa kõrvale, siis peaks ta jätma mahedama, kuna muidu ei ole asjad tasakaalus.
Ilus päikeseline toit pimedates talveilmades.
Ja kui seda kellelegi esimest korda teha, siis ei pea kohe hakkama kaagutama et see on lillkapsas, las inimene ise avastab, äkki hakkab meeldima sest teadmatus on mõnikord õndsus :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*