Kiievi kotlet

Ehk krõbe kanarind mis on täidetud tilli-küüslauguse võiga. On vaidlusi, et õige Kiievi kotlet on vaid siis kui on küljes ka tiivakont, mõni üldse toksib lihahaamriga filee õhukeseks ja keerab ta või ümber rulli. Eks see tõde on nagu ikka kuskil vahepeal. Mina fileerisin kaks tervet kana ära, ostan alati maitsestamata terve kana, miks? saab lugeda siit. Ja siis tegin fileedesse terava väikse noaga taskukesed, mille täidan maitsestatud võiga, siis paneerin ja praen õli-või segus. Sahkerdamist on ikka omajagu, aga nii head kui omatehtud leiab mujalt harva :).


Lisanditeks olen teinud tavalist keedutatart (sest tatrale sobib väga hästi Kiievi kotleti seest välja tulev sulavõi).
Ja olen ka veel teinud tavalist salatit kuhu marineerisin ise sibulat sisse, mis sobis ka väga hästi (pildil).

Vaja on:
4 kana rinnafileed
125 g võid
4 küüslauguküünt
peotäis tilli (iga suvi kogun sügavkülma ja siis talv läbi hea võtta)
sool; must pipar
50 g jahu
100 g riivsaia
1 muna + nats vett
4 spl võid + õli praadimiseks

Kuna ostan alati terved maitsestamata kanad, siis kõigepealt tükeldan ma nad portsjoniteks: fileed lähevad kohe kasutusse, tiivad-koivad-kintsud karbiga sügavkülma ja rümbad maitseainetega ahju ning hiljem saab keeta maitserohke supi.

Tükeldatud 2 tervet kana

Kõigepealt teen valmis maitsevõi. Selleks kaussi või, pressitud küüslauguküüned, till, sool, pipar ja segan. Kui on või alles liiga külmkapikülm siis pane kõik kaussi kokku ja sega hiljem.

Või, küüslauk, till, sool, must pipar

Siis lõikan piki kiudu rinna sisse tasku, proovi nii, et jääks tasku, kui kuskile ülearu sisse lõikad voolab või enne serveerimist juba välja. On mul juhtunud kõike seda, puhtalt harjutamise ja ettevaatlikuse küsimus. Panen natuke soola kana peale ja sisse ka.

Fileedesse lõigatud taskud, siis valmis
või, lahti klopitud muna ja jahu-riivsaia
segu.

Siis sega maitsevõi neljaks ja pane igasse taskusse tükike, olen sulgemisel kasutanud hambaorke, mille siis peale küpsetamist ja enne söömist eemaldan.
Siis teen valmis paneerimisliini.

Võiga täidetud ja pealt paneeritud,
valmis praadimiseks.

Esimesse kaussi 1 muna, klopin lahti, lisan natuke soola ja natuke vett. Teise kaussi kaalun jahu ja lisan juurde riivsaia ja pisut soola-pipart ka.
Kõigepealt kastad kotleti muna sisse, siis riivsaia-jahu segusse, siis uuesti muna ja uuesti riivsaia-jahu segu, siis tuleb see pealiskate mõnusalt paks ja praadides muutub mõnusalt krõbedaks. Kordan kõigi fileedega sama.
Kui ma ei taha neid kohe küpsetada, panen kile peale ja külmkappi. Vabalt võib neid niiviisi ette teha ja küpsetada siis kui on külalised kohal või õhtusöögi ajaks.

Ilusad kuldsed Kiievi kotletid. Peale praadimist veel 5 min ahju

Aga kui tahad kohe küpsetada siis see ka tore, pann kuuma, lisad või ja õli ning praed keskmisel kuumusel 5-8 minutit, oluline et pealpind oleks hea krõbe ja kuldne.
Mina panen ta veel 5 minutiks 200 kraadi juurde küpsema, et oleks kindlalt läbi küpsenud aga mahlane, sest pannil algusest-lõpuni küpsetades võib ta ära kuivada või kummiseks muutuda.
Kiievi kotleti tuleb kindlasti soojalt serveerida, et mõnus sulavõi sulle taldrikusse voolaks ja kõik ära maitsestaks, eks see Kiievi kotleti võlu olegi :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*