Ühepajatoit lihaga

Praegu on eriti mõjus teha kõiki toite mida saab küpsetada ühes pajas, kuna meil on ahjuküttega maja, siis tahes tahtmata sinna süte juurde potid satuvad. Seekord tegin ma täiesti tavalise ühepajatoidu lihaga, täpselt sellistest asjadest mis mul kapis leidus – pisut liha, kartulit, porgandit, sibulat, küüslauku ja brokolit. Kes liha fänn pole või teda lihtsalt ei söö, siis umbes aasta aega tagasi tegin ma ühepajatoidu lihata.

Vaja on:
u 400-500 g sealiha
8 keskmist kartulit
5 porgandit
1 sibul
2 küüslaugu küünt
1 brokoli pea
sool;pipar
vett
Kes teevad ka teda puudega köetavas ahjus, peaksid ise oma kraade ja aegu jälgima. Tavalises elektriahjus soovitaksin ma 200 kraadi juures umbes 50 minutit + hiljem 5 minutit brokoli jaoks.
Kartul, porgand, sool, pipar
Lisatud liha, sibul, küüslauk

Kõigepealt tuleks koorida kartulid ja porgandid, ning lõigata nad suhteliselt suured tükid, siis nad ei kee seal potis pudruks. Siis ma asetasin nad juba potipõhjale ja maitsestasin nad soola ja pipraga ära. Nüüd võib ka ahju kuumenema panna 200 kraadi juurde. Järgmisega koorisin ja lõikusin sibula ja küüslaugud ning lõikusin liha. Siis panin panni pliidile ja praadisin liha koos sibula ja küüslauguga ära. Täiesti läbi ma liha ei küpsetanud, eesmärk oli pealt pruunistada et annaks ühepajatoidule paremat mekki. Siis panin ma praetud liha koos sibula ja küüslauguga potis olevatele kartulitele ja porganditele peale. Lisasin ka vett, et köögiviljad oleks kaetud.

Umbes 40-50 minutit ahjus olnud
Lisatud brokoli ja veel ahju 5 min
Siis panin ta ahju ja küpsetasin niikaua kuni kartul ja porgand olid pehmed. Siis lisasin ma lõpusirgel brokoli õisikud ja lasin veel pisut küpseda, et brokoli natuke läbi küpseks, aga et ta jääks ikka tekstuuriga, liiga kaua ei tasu tal seal olla lasta.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*