Ühepajatoit lihata

Ilma lihata ühepajatoitu tegin ma seetõttu, et liha isu praegu lihtsalt pole – mõnikord on nii. Aga et ühepajatoit ei tuleks maitsetu, lisasin ma juurde enda tehtud kukepuljongit, mille võtsin otse sügavkülmast. Oma tehtud puljong on nii maitsekas, et muudab köögiviljad eriti heaks.
Sellest kogusest piisas 4-le näljasele ja järgi ei jäänud midagi :).
(Kuna ainult minul polnud lihaisu ja teistel oli, siis praadisid nad juurde pisut soolaliha ja näksisid seda kõrvale).

Vaja on:
7 keskmist kartulit
4 porgandit
1 sektor kapsast
ise tehtud sügavkülmutatud puljongit (pisem karbitäis), leiab siit: http://maaneiu.blogspot.com.ee/2016/11/kanapuljong-supikukest.html
2 sibulat
2 küüslauguküünt
soola;pipart

Kõigepealt siis koorida kõik koorega köögiviljad. Siis tuleks nad hakkida suhteliselt lohakalt, mitte väga pisikeseks, muidu keevad pudiks.
Siis tuleks ka koorida sibul ja küüslauk, ning panna nad pooleks lõigatult ilma rasvaineta pannile ja lasta neil röstida, see annab jällegi mõnusat maiku ühepajatoidule juurde.

Kõik komponendid potis ning valmis ahjuks

Nüüd pane ka ahi sooja 210 kraadi juurde.
Järgmisena sättida oma ahjupotikesse kõige alla porgand ja kartul (mis vajavad rohkem küpsemisaega), järgmisena sibulad ja küüslaugud, ning kõige peale kapsas, mis saab ainult auru ja jääb mõnusa tekstuuriga.
Siis lisada puljong ja täiesti tunde järgi vett ka. Viimasena korralikud keerded soola ja pipart, kaas peale ning ahju.
Ahjus oli ta mul umbes 45-50 minutit, kindlasti oleneb see igalühel ahjust ja potist ning kogusest.

Kui pada oli valmis, lisasin ma ka pisut rohelist sibulat ja sõin kohe kaks portsu :). Aurutatud rasvavaesed ning hästi maitsestatud köögiviljad tegid kõhule lausa pai.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*