Šokolaadimuffinid

Need muffinid on küll kõigi šokohoolikute lemmikud. Mõnusalt täidlane šokolaadi maik pluss piisavalt muredust, pehmust ja magusust. Neid teha on nagu ikka lihtne, märjad ja kuivad algul eraldi ja hiljem vaid kokku segada. Vähema küpsetusajaga saab nad seest vedelaks jätta, mis on eriti nämm. Ideaalne kingitus sõbrapäevaks või külakostiks, või ise mõnusalt patustada :).
Koguseliselt 12 muffinit.
Kaunistasin sutsukese peedipulbriga mis annab ilusat värvi.

Vaja on:
100 g pehmet soolast võid
190 g suhkrut
2 muna
120 ml piima
280 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
5 spl kakaopulbrit
150 g šokolaadinööpe 

Mina võtan õhtul alati või toatemperatuurile, kui ma tean et ma muffineid teha tahan. Ühesõnaga või peab olema pehme. Võile juurde lisan u 40 g suhkrut ja löön puulusikaga pisut vahtu – õhuliseks, selleks läheb umbes 5-6 minutit, siis lisan ülejäänud suhkru ja segan segamini. Järgmisena lisan juurde munad, ühekaupa. Siis lisan piima, segan segamini ja ongi märjad koostisosad valmis.

Vahustatud või, suhkur, munad, piim

Nüüd kuivade juurde, selles kaalun jahu, küpsetuspulbri, kakaopulbri kõik ühte kaussi kokku ja segan segamini.
Nüüd kui kõik need asjad tehtud on, panen ma ahju kuumenema 190 kraadi juurde. Siis panen valmis oma muffinipanni ja muffinitulbid/paberid millised iganes meeldivad.

Valmis segu muffinitulbikestesse
minema

Siis segan kuivad ja märjad ained kokku, segan nii palju et oleks segu ühtlane, üle segamine on kurjajuur. Viimasena lisan šokolaadinööbid mis segan taignas laiali ja valmis ta ongi.
Mina panen umbes 1 suure supilusikatäie igasse muffinitulpi, eesmärk on et enam-vähem oleks kõikjal võrdselt.
Selleks ajaks peaks ka ahi olema oma kraadi saavutanud ja võivadki nad ahju minna. Mina küpsetasin neid 15 minutit, 15-20 minutit ongi optimaalne aeg, muidu nad küpsevad liiga kõvaks. Aga muidugi olenevalt ahjust peab igaüks oma muffineid jälgima. Kui soovite vedelat sisu siis peaks küpsetusaeg sinna 12 minuti kanti umbes olema.
Ahjust välja võttes jätan ma nad umbes 1-2 minutiks veel vormi sisse ja siis tõstan restile jahtuma, et alt higistama ei hakkaks.

Olen teinud veel mustikamuffineid ning banaani-šokolaadimuffineid

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*