Mustikamuffinid

Muffineid on teha lihtne, vajaminevad asjad on põhiliselt igas kodus olemas ja neid saab teha eriliseks igasuguste marjade või koduste moosidega, lõpptulemus jääb igatepidi uhke. Mina tegin muffinid mis on täis metsamustikaid, väikse valge šokolaadi üllatuse ja purukattega. Põhiline on jällegi kuivad ja märjad ained eraldi, ning neid kokku pannes segada täpselt nii palju kui vaja, ülesegamine on muffinitel ja keeksidel kurjajuur.
Lugesin mitmeid retsepte, nii eesti kui inglise keeles, lisasin oma eelistused ja välja tuli selline.
Kogus 12 muffinit.

Vaja on:
100 g pehmet võid (kasutan soolast võid, siis hiljem ei pea soola lisama)
190 g suhkrut 
2 muna
1 tl kaneelipulbrit
280 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
120 ml piima
200 g metsamustikaid – otse sügavkülmast
üllatuseks igale muffinile sisse valge-šokolaadi tükk
peale puru, milleks tuleb kokku näppida, suhkur, või ja jahu, koguseid ei oska öelda.

Vahustatud või suhkruga, lisatud munad, piim, kaneel

Kõigepealt tuleks veenduda, et või on toatemperatuuril (ma tavaliselt võtan päev varem välja). Siis ma hõõrun ta puulusika ja väikse suhkrukogusega vahtu, võtab aega võib olla 4-6 minutit, siis lisan ülejäänud suhkru ja segan kõik segi. Järgmisena lisan ühekaupa munad ja segan segi. Lisan ka kaneelipulbri ja piima. Olen kaneelipulbri ka pannud puru sisse ja mitte taignasse, oleneb kuidas tuju on :).
Teises kausis siis tuleks kokku segada jahu, küpsetuspulber (kui kasutad magedat võid, siis lisada kuivainetesse 0,5 tl soola).
Kaalun välja ka külmunud mustikad.

Vasakul kausis puru, siis šokolaadi üllatus, sügavkülm. mustikad,
kuivained, ees muffinipann tulpidega ja märjad ained

Teen valmis ka pealmise puru, võtan võid, suhkrut ja jahu, ning lisan ühte või teist, et tekiks puru mis ei jääks enam käte külge kinni.
Otsin välja ka valge šokolaadi ja lõikan ta tükikesteks.
Nüüd on aeg panna ahi soojenema, 190 kraadi juurde, ei ole mõtet varem panna, mis ta huugab niisama.
Sätin valmis ka oma muffinipanni ja muffinitulbikesed.

Kõik olemas mis olema peab ja ahju minek

Nüüd segan märjale ainele juurde kuivained, nii et seguneks korralikult. Siis lisan ka mustikad, ning segan hästi vähe, lihtsalt et nad oleks taignas laiali. Siis võtan suure lusika ja umbes 1 suur supilusikatäis taigent läheb igasse tulpi, eks seda jaotamist saab timmida. Siis panen igaleühele keskele valge-šokolaadi tükikese ja viimasena puistan peale puru. Selleks ajaks täpselt sai mu ahi valmis ja panin ta ahju 190 juurde umbes 20-25 minutiks, oleneb ahjust. Kuid parem on muffin varem välja võtta kui hiljem, sest jahtudes ta taheneb, üleküpsenud muffin võib olla liiga kuiv ja kõva. Eks igaüks peab oma ahju jälgima.

Valmis muffinid jahtuvad restil

Kui nad valmis on, siis ma võtan nad koos muffinipanniga ahjus välja ja jätan nad paariks minutiks veel panni sisse, siis võtan nad välja ja panen restile jahtuma, muidu võivad nad alt higistama hakata.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*