Banaani-šokolaadimuffinid

Üks hea võimalus, kuidas ära kasutada plekilised ja pisut üleseisnud banaanid. Need muffinid on nii head, et tahakski nüüd poest ainult vanemaid banaane osta, et oleks ettekääne neid teha :). Valmivad kiiresti, teha endale või külakostiks, koostisosades midagi erilist ei ole ja muidugi saab neid ise meelepäraselt tuunida.
Kui ei ole hetkel isu muffineid teha, aga banaanid on juba üleseisnud, siis võtta koor maha, tükkideks ja kilekotiga sügavkülma, saab järgmine kord teha mõnusat-pehmet jäätist.

Vaja on:
3 küpset banaani
125 g pehmet soolast võid (kui kasutada magedat võid, lisada kindlasti kuivainetesse 0,5 tl soola)
2 suurt muna
125 g suhkrut (pruuni, valget mis iganes eelistate)
225 g jahu
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
3 peotäit šokolaaditükke

Esmalt tuleks võtta või toatemperatuurile, et ta jõuaks pehmeks minna.

Purustatud banaanid, pehme või, munad, suhkur.
Vaja vaid mikserdada

Siis ahi 190 kraadi juurde kuumenema.
Järgmisena banaanid kaussi ja kahvliga pudiks, sinna juurde pehme või, munad ja suhkur. Siis mikseriga lased segu läbi ja jätad seisma.
Teisse kaussi kaalu jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber, sega segi ja jäta seisma.
Siis valmista ette muffinipann, pannes sinna tavalised muffinipaberid või muffinitulbid, mida kasutan mina, sest minu arust on nad ilusamad :D.

Vasakul jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber, vaja kuivained
lisada banaani-muna segule

Järgmisena lisa kuivained banaani-muna segule ja sega segi, täpselt nii et on ühtlane, ülearu ei ole vaja segada. Lisada juurde ka šokolaaditükid, korra veel läbi segada ja valmis ta ongi.

Umbes 2 spl läheb igasse vormi, ma panen kõigepealt ühe tiiru 1 spl ära ja siis jaotan sujuvalt ülejäänud.

Ahjuks valmis

Siis muffinipann ahju ja küpsetamisaeg jääb sinna 15-20 minuti vahele, aga mina võtan välja parem varem kui hiljem, kuna peale ahjust välja võtmist ta veel järelküpseb ja kõva muffin ei meeldi kellelegi. Kuna muffin on ise pruun, siis on keeruline küpsusastmest aru saada, alati aitab hambaork, kui ta on ikka väga taignane, siis las küpseb veel, kui ainult pisut jääb orgi külge, võib ta välja võtta ja pisut ajaks muffinivormi jätta (paariks minutiks) ja alles siis restile jahtuma tõsta.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*