Lavaširullid: sink + juust

Väga kerge ja kiire suvine suupiste endale või teha ette teatamata ilmunud külalistele. Lavaširullid on geniaalsed mitmel põhjusel: sinna vahele võib keerata ükskõik mis endale maitseb ja ta valmib ülikiiresti. Saab teha nii lihaga kui lihata versioone, eriti südasuvel kui põllulapid rohendavad ja on vaja kõik omakasvatatud vitamiinirohke roheline ära süüa. Mina tegin täiesti klassikalise versiooni, mis toimib alati. Ainuke asi mis minu arust lavaširulli ära rikub on liigselt vedel sisu, mis muudab lavaši enda lödiks. Aga polegi muud kui fantaasia lendu :).

Vaja on:
1 lavašileht
võid
viilutatud sinki
2 kurki
2 väiksemat tomatit
viilutatud juustu
pisut pipart (tomatile)

Kõigepealt siis lavašileht laiali ja määrida peale meelepärast kraami, mina kasutasin võid, võib kasutada ka merevaiku, hummust, pestot või mida iganes mõttesse tuleb.
Järgmisena laon kõik vajalikud asjad ilusti ritta ja rullin hästi tihkelt kokku, alustan rullimist singist, keskele jäävad köögiviljad, mis on niisked, siis nad ei immuta lavaši läbi ja viimasena jääb rulli juust, pisut jätan lavaši ääre ilma juustuta, et viimane ots ikka kokku kleepuks.

Siis pisut tühjaks jäänud ääred lõikan ära ja söön kohe ning ülejäänud on valmis serveerimiseks :). Raputasin peale ka pisut hakitud tilli.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*