Paksud pannkoogid

Pannkookide jaoks tegelikult ei ole vaja retsepti, segad kõik kokku, kuni konsistents tundub õige. Kuid enamasti tehakse ülepanni õhukesi pannkooke, mis ajab minul kananaha ihule, ei suuda ma neid süüa ja ei meeldi nad mulle. Kui ma üldse pannkooke söön, siis pakse ja hästi õhulisi, nende jaoks on ikkagist retsepti vaja. Mina toetun siinkohal keemiale ja kasutan küpsetuspulbrit ja rohkelt jahu, on ka variant munakollased ja munavalged eraldi vahustada ning tehakse kohevaid kooke ka pärmiga.
Sellesse pannkoogi taignasse võib segada igaüks veel midagi meelepärast juurde: banaani, šokolaaditükke, pähkleid või mida iganes meeldib :). Mina serveerisin oma paksud pannkoogid rohke maasika toormoosiga (ongi viimane aeg sügavkülm tühjaks teha :).

Vaja on:
1 suur muna (või kaks väikest)
300 ml piima
4 spl õli
1 tl vanillikaunapastat
250 g jahu
2 spl suhkrut
1,5 spl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
õli praadimiseks

Nende pannkookidega on sama süsteem mis muffinite ja keeksidega, märjad ja kuivad ained eraldi, vahetult enne praadimist segan ma nad kokku. Ülesegamine on ka kurjajuur, seda ma väldin kasutades segamiseks kahvlit.

Vasakul: muna, piim, õli, vanillikaunapasta
Paremal: jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber

Kõigepealt klopi lahti muna, lisa piim, õli ja vanillikaunapasta.
Teise kaussi kaalu jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber.
Lisa märg segu kuivale ja sega kuni on moodustunud taigen, mõni jahu klimbike on okei, need kaovad pärast ära, peaasi et üle ei sega.

Valmis paks taigen

Nüüd on valik kas teha lusikasuuruseid pannkooke või suuremaid. Mina tegin suuremad aga väiksema panni peal, 1 kulbitäis = 1 pannkook ning neid kokku tuli 4 pannkooki, õnneks mul oligi 4 sööjat :). Lusikasuuruseid tuleb ikka oluliselt rohkem kui 4.
Siis pliit keskmisele kuumusele (liiga kuumal pannil jääb taigen seest tooreks). Pisut õli ja siis lähebki kulbitäis peale, umbes 2 minutit mõlemalt poolelt. Ma ümber keeran siis kui ääred on muutunud kuivaks ja mullikesed hakkavad tekkima ja siis veel umbes 2 minutit ja valmis ta ongi.

Peale toormoosi on veel palju variante millega pannkooke süüa: keedumoosiga, siirupiga, meega, nutellaga, kondenspiimaga millega iganes. Magus lisand sobib eriti hästi, sest pannkoogid ise ei ole väga magusad, mis ongi point :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*