Oasupp

Seda oasuppi poleks ma muidu praegusel ajal teinud, kui poleks Maamessilt ostetud tervet parti. Eesti enda inimeste poolt vabas õhus kasvatatud, imemaitsvalt suitsutatud, ei raatsinud ma midagi ära visata, isegi koertele ei raatsinud anda. Rinnad ja kintsud sõime muidugi niisama ära, aga kõik kondid ja muud kohad, kus liha oli vähe, otsustasin panna potti ja teha üks oasupp. Loomulikult oleks see supp veel parem tulnud, kui mul oleks olnud kuivatatud ube, mida eelmine õhtu likku panna, aga mida pole seda pole ja tuli leppida konserveeritutega.

Vaja on:
suitsutatud pardi konte (sobivad ka mõne muu looma suitsutatud kondid, mida aga kätte saad :).
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
1 suurem porgand
3 loorberilehte
peopõhjatäis musta pipra teri
u 2 l vett
4 kartulit 
1 purgitäis valgeid ube
1 purgitäis punaseid ube
1 purgitäis punaseid kidney ube
sool;pipar
1 spl äädikat (valikuline, aga annab mõnusalt särtsu juurde)

Kõigepealt koorisin ja hakkisin sibula, küüslaugu ja porgandi. Panin vee keema ja ka poti tulele, pisut õli ja praadisin neid seal niikaua, kuni pole enam toorest lõhna, lisasin ka juurde parditükikesed, loorberi ja pipra ning praadisin neid seal veel veidi aega.

Supipõhi: porgand, sibul, küüslauk, pardikondid

Selleks ajaks peaks vesi ära keenud olema, kallan selle potti, madaldan temperatuuri ja jätan nad sinna podisema.
Samal ajal koorisin ja lõikusin kartulid.
Ma lasin kondikestel koos maitseköögiviljadega podiseda umbes tunnike, siis lisasin kuubikuteks lõigatud kartuli ja lasin veel supikesel edasi keeda.

Lisatud loorber ja terapipar,
vesi peale ja podisema

Kui kartul on pehme, võtsin kondikesed kõik välja jahtuma, et saaks liha ka pisut supi sisse nokkida ja lisasin konservoad, maitsestasin ka soola;pipraga ja lasin keema tõusta (väga kaua ei saa konservube keeta, sest nad juba olemuselt nii pehmed, et ei tasu pudruks keeta). Siis kui oli soola;pipra kogustega rahul, lisasin ka äädika. Tuli välja mõnusalt kerge supp, aimatava suitsumekiga :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*