Röstitud kikerherned

No kellele siis ei meeldiks snäkitada, mõnusas seltskonnas või teleka ees midagi nosida. Kikerherne snäkk on sellepärast parem kui mõni muu ületöödeldud krõps või snäks, kuna tekib kiiremini küllastustunne, sest kikerherned on olemas sellisel kujul nagu nad seal kausis on, krõpse ja soolapulke ei kasva kuskil istandustes. Väga sõltuvust tekitavad ja mitmekülgsed. Kui enam snäkitada ei taha, saab lisada salatidele, hautistele, supile, kuhu iganes :).

Vaja on:
0,5 pakki kuivatatud kikerherneid (mida ma leotasin ööpäeva) kui pole aega leotada, saab kasutada ka konserveeritud kikerherneid, aga ma usun et nad käituvad ahjus röstides pisut teistmoodi.
soola
pipart
sorts õli
1 tl kuhjaga paprikapulbrit
1 tl kuhjaga dukkah maitseainesegu (koosneb: röstitud mandlid, seesamiseemned, paprika, fenkoli seemned, koriander, vürtsköömned ja cayenne pipar).

Kikerherned leos

Tegelikult maitsestada võib ükskõik millise meelepärasega, minule meeldis seepäev just pisut Lähis-Ida päraseid maitseid kasutada.

Nõrguvad, vaja veel natuke köögipaberiga kuivatada

Kui kikerherned on olnud leos öö läbi, keskel enam pole kõva tuumikut, siis tuleks nad korralikult läbi veel pesta ja ära kuivatada või nõrutada, et nad oleks ikka päris kuivad.
Järgmisena ahi 200 kraadi juurde kuumenema.
Siis kallasin ma kuivad kikerherned ahjupannile ja hakkasin maitsestama. Lisasin natuke soola, pipart, õli, paprikapulbri ja dukkah, ning segasin kõik korralikult läbi.

Kuivad kikerherned maitseainetega, vaja segada ja ahju minik

Siis ahju ja ma lasin tal seal kokku umbes 20 minutit küpseda, segasin vahepeal kaks korda. Küpsetada võib ka muidugi vähem (jäävad pehmemad) ja rohkem, siis on päris selline krõpsune.

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*