Kanašnitsel

Kanašnitslit teha on kiire ja lihtne, kasutades rinnafileed jääb lõpptulemus taine ja mahlane. Paneeringul võib kasutada pisut fantaasiat, ei ole ainul riivsaia võimalus, võib kasutada panko riivsaia (mida ma ka kasutan), või hoopiski ekstra krõbe tulemus tuleb maisihelvestega, nende tavaliste kelloggsitega, lihtsalt pisut ära purustada ja toimetada nagu tavalise riivsaiaga.
Võimalusi lisanditeks on ka palju, võib teha tavalise prae, võib panna burgeri vahele, keerata wrapina rulli, pasta kõrvale, mida iganes, kuid üks on kindel, laualt kaovad nad kiiremini kui sa tahaks :).

Vaja on:
2 kana rinnafileed (millest saab 4 šnitslit)
sool;pipar
pisut jahu
1 muna
pisut vett
panko riivsaia
praadimiseks õli ja võid

Neid võib ka pisut aega ette teha, mina näiteks paneerin nad hommikul ära, jätan külmkappi seisma ja õhtul viskan pannile ja ongi värske šnitsel olemas.

Kõigepealt siis lõigata fileed pooleks. Siis lisada soola ja pipart ning õrnalt lihahaamriga nad läbi toksida, väga raevukas ei pea kanaga olema, kuna ta ise juba väga pehme lihaga. Kui see on mõlemalt poolt tehtud, siis sättida valmis paneerimis liin.

Toksitud kanafileed, lisatud sool ja pipar

Esimesse kaussi jahu, teise klopi lahti muna ja lisa pisut vett ning nats soola;pipart, ning kolmandasse panko riivsai. Iga fileega käid kõik kolm kaussi läbi (kõigepealt jahus, siis munas ja viimasena riivsaias) ja ongi valmis. Nagu ma ennist kirjutasin, siis ma teen tavaliselt nad pool päeva ette valmis ja mulle tundub et siis jääb see paneering nagu paremini külge ka, aga see võib olla ka mu luulu :).

Paneerimisliin: jahu, muna, riivsai

Praadimiseks kuumutan õli ja või. Või annab rammusust ja õli ei lase tal nii ruttu kärssama minna. Ei tasu rasvainega üle pakkuda, aga koonerdada ka ei maksa. Siis tuleks šnitsel kuumale pannile panna ja läbi praadida, ma kasutan ka kaant, mis kiirendab seda protsessi, et lõpptulemus jääks mahlane.

Paneeritud šnitslikesed, valmis praadimiseks

Hiljuti just käisin väljas söömas, kus kahjuks, ilusasti paneeritud kanašnitsel oli läbi praetud rääsunud maitsega rasvas, mis rikkus kogu kogemuse ära. Kui kasutad värsket kana ja praed teda värskes õlis, on hea tulemus alati garanteeritud :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*