Kirju koer

Väga magus, lihtne ja mõnus magustoit. Mind on häirinud teiste tehtud kirjude koerte sees kõva marmelaad, see rikub minu jaoks tekstuuri, kasutan Tiina komme, mille sees on pehme marmelaad. Veel ei meeldi mulle üheülbalisus, ehk ainult magus maitse, mulle meeldib et on tunda kõiki maitseid, seega kasutan soolast võid, mis annab kirjule koerale täitsa uue dimensiooni.

Vaja on:
2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid
1 pakk Tiina komme
5 spl kakaopulbrit
150 g soolast võid
250 g kondenspiima (1 pakk)

Kõigepealt panen ma kõik küpsised ühte suurde kaussi ja muljun nad kartulipudru nuiaga peenemaks. Jätan ka mõned suuremad tükid, aga üldine mass on ikka purune. Siis võtan Tiina kommid paberitest välja ja lõikan noaga nad tükkides. Lisan ka kakaopulbri ja segan kõik läbi.

Kastrulis või ja kondenspiim
Kausis küpsised, kommid, kakao

Siis kaalun kastrulisse või, panen pliidile sulama ja kui ta on sulanud ja pisut jahtunud, lisan terve paki kondenspiima, segan läbi ja lisan küpsise-kommi-kakao segule. Segan jällegi korralikult läbi, kohe tuleb sellist kirju koera lõhna :D.

Valmis minema külma tahenema

Siis ma sätin valmis toidukile, mille peale ma panen segu ja siis rullin ta kokku. Panen ta kuskile jahedasse seisma, tavaliselt üleööks, aga usun et kui hommikul valmis teha on juba õhtuks ilusti tahenenud.

Ilgelt hea amps. Kui kevadel on metsa minek ja kirju koer kaasa võtta, siis ei paista energiapuuduse muret kuskilt :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*