Rahvuslik kausikook

Proovisin leida sini-must-valgeid maitsvaid Eestipäraseid keemiavabu komponente, mis oleks ilusad ja maitsvad. Loomulikult osutusid selleks mustikad, must leib ja vahukoor. Kuna Eesti saab saja aastaseks talvel, siis pole muud varianti kui kasutada sügavkülmutatud mustikaid, see mõjutab kausikoogi väljanägemist mõne aja pärast – marjad hakkavad lihtsalt sulama. Lisaks mustikatele, et kook maitsvam oleks, peitsin mustikate vahele ka ära mustika kohupiimakreemi, mis sobib siia idekalt. Kõige raskem osa selle retsepti juures on paraja klaasist kausi leidmine, kui see on tehtud, valmib kausikook väga kiirelt. Kui suurt kaussi ei leia, võib teha ka individuaalsed portsjonid pisematesse nõudesse. Kui komponendid on kihiti asetatud, võib kohe nosima hakata, seega saab teda valmis teha ka siis kui külalised või oma peresöödikud on kohal :).

Vaja on:
10 viilu musta leiba
400 ml vahukoort
3 spl tuhksuhkrut
sügavkülmutatud mustikaid
1,5 tuubi mustika kohupiimakreemi

Sini-must-valge 🙂

Kõigepealt ahi 230 kraadi juurde ja röstime ära leiva. Selleks lõikan ma leivaviilud kuubikuteks. Ahjus lasen ma leival olla umbes 5-7 minutit, kuivikuks ei tasu lasta.
Samal ajal kui leib on ahjus vahustan ma vahukoore koos tuhksuhkruga suhteliselt kõvaks vahuks, nii et vahukoor püsiks ja ei voolaks kuskil suunal.

Mustikad ja mustika kohupiimakreem

Siis võtan oma klaaskausi ja panen põhja mustikaid täis, sätin ka äärele mustikaid, et keskele jääks auk, mille ma täidan mustika kohupiimakreemiga. Katan kohupiimakreemi uuesti mustikatega, et leib vastu kreemi ei puutuks ja lödiks ei muutuks.
Kui leib on ahjust väljas ja maha jahtunud, asetan ma nad mustikate peale. Järgmisena võtan vahukoore ja laotan viimaseks kihiks laiali.
Ja nagu niuhti valmis. Kausikoogiga pole kunagi kuivuse muret, alati saab panna niipalju kreemi ja marju kui soov on, nii et iga amps saaks mahlane ja mõnus.
Peale tegin Eesti Vabariik 100 logo ja riivisin ka pisut šokolaadi.

Soovin meie armsale Eesti Vabariigile veel palju sajalisi :)!!!

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*