Riis köögiviljadega

Hea süüa nii iseseisva söögina kui millegi kõrvale. Eriti hea on teda teha siis, kui alles eelmise päeva riisi, aga kui pole on teda ikka lihtne teha, lihtsalt võtab siis pisut rohkem aega. Mina kasutan basmati riisi, kuna ta ei kee ega prae pudruks, riis jääb ilusti sõmer. Köögiviljadest kasutasin porgandit ja sügavkülmutatud herneid, lisasin ka pisut sibulalatva mille ma suvel sügavkülma tallele panin, teda üles sulatada ei maksa, aga otse külmunust peast visata potti või pannile, on ta ülihea.

Vaja on:
tassi täis basmati riisi
vett
õli
1 pisem sibul
1 küüslauguküüs
4 porgandit
0,5 pakki sügavkülmutatud herneid
peotäis sibulalatva/rohelist sibulat
sool;pipar
Riisi keetmise võimalusi on mitmeid: 1) saab teha ilma kurnamata, selleks on vaja 1 tassitäis riisi ja 2 sama tassitäit vett ja lasta keema, siis ei pea miskit kurnama ja riis podiseb ise valmis.
2) Mina teen igakord tujude järgi, seekord ma kurnasin, lasin pool potti vett keema ja siis panin tassitäie riisi sisse. Oluline on, et ei laseks pudruseks keeda. Parem varem tulelt võtta, kuna niikuinii hiljem veel kuumutame pannil.
Sibul, küüslauk, porgand
Kui riis keeb, hakin ma peeneks sibula ja küüslaugu ning hakin kuubikuteks porgandi.
Kui riis on valmis, kurnan ma ta ära ja lasen tal seista niikaua kui mul on teised ettevalmistused tehtud. Panen panni tulele, lisan õli ja praen pisut pehmemaks sibula ja küüslaugu, lisan porgandi ja praen tema ka pisut pehmemaks (mulle päris pehme porgand ei meeldi, pisut krõmpsu jätan ikka alles), siis lisan aurava riisi ja segan kõik läbi. Hakkan ka vaikselt soola ja pipart lisama, kui ma maitsega rahule jään lisan sügavkülmutatud herned ja sibulaladva otse sügavkülmikust. Siis segan veel kõik läbi, keeran tule alt ja ongi valmis.
Väga maitsev ja kerge lõuna/õhtusöök, kõrvale võib teha miskit loomset või taimset, kuidas iganes, mulle isegi meeldis teda üksi süüa :).

Rubriigid

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*